Cześć. Mam do wszystkich forumowiczów władających j. francuskim ogromną prośbę ;) Otóż mam za zadanie napisać list z wakacji do mojej nauczycielki francuskiego. W liście powinny znaleźć się informacje:
- gdzie jestem i od kiedy
- co do tej pory robiłam
- czy jest coś ciekawego do zwiedzania w tej okolicy
- ile czasu tu jeszcze zostanę i jakie mam plany na resztę wakacji
Z francuskiego jestem kompletną nogą, dlatego to zadanie mnie przeraża. Napisałam taki list w języku polskim i bardzo proszę Was o przetłumaczenie go...
Droga Pani XXX
Tegoroczne wakacje spędzam w Paryżu wraz z rodziną. Jesteśmy tu już od tygodnia, i jest naprawdę wspaniale! Pogoda jest bardzo ładna, a Paryż jest bardzo pięknym miastem. Do tej pory zwiedziliśmy już Luwr, a także oglądaliśmy panoramę miasta z wieży Eiffle'a. Cudowny widok! Zabytków jest tu naprawdę wiele, także nie nudzimy się ani chwili. W okolicy naszego hotelu jest naprawdę ciekawe muzeum a także wystawa malarstwa, którą koniecznie trzeba zobaczyć! Zamierzamy zostać tu jeszcze tydzień i zwiedzić kilka pięknych zamków, z których słynie Francja. A po powrocie do Polski z chęcią odpocznę od wyjazdów i odwiedzę znajomych, bo już się za nimi stęskniłam!
Serdeczne pozdrowienia z gorącej Francji przesyła XYZ.
(List potrzebuję na poniedziałek)
Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto się ulituje i mi to przetłumaczy ;)
Z góry dzięki!