Moja charakterystyka (ok. 10 zdań)

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Bardzo proszę o pomoc w przetlumaczeniu mojej charakterystyki :)(jest ona w formie listu)
Drogi Piotrze,
Nazywam się Bartosz. Mam 17 lat. Mieszkam w południowej Polsce, w Częstochowie. To bardzo ładne miasto. Jest tu dużo spokojnych miejsc, gdzie można pojeździć na rowerze lub po prostu odpocząć. Lubię tu mieszkać. Chodzę do pierwszej klasy liceum. Jestem na profilu humanistycznym, a w przyszłości chciałbym zostać prawnikiem. Nie mam rodzeństwa, mieszkam z rodzicami w bloku niedaleko mojej szkoły. W wolnym czasie zajmuję się hodowlą egzotycznych zwierząt. Mam w domu 2 skopiony, pare ptaszników i kilka modliszek. Wiem, że niektórych może to dziwić, ale ja naprawdę bardzo lubię się nimi zajmować. Po skończeniu liceum, chciałbym się dostać na studia na Uniwersytet Jagielloński na wydział prawa, a później wyjechać do Francji i tam założyć rodzinę. Bardzo podoba mi się ten kraj. Wierzę, że uda mi się spełnić wszystkie moje marzenia. Jestem wrażliwym i bardzo miłym chłopakiem. Mam nadzieję, że poznam kogoś podobnego do mnie.
Pozdrawiam Bartek

Z góry dziękuje za pomoc... Pilne;)
A może spróbuj coś sam...sprawdzimy!
Cher Pierre
Je m'appelle Bart. J'ai 17 ans. J'habite au sud de la Pologne, à Czestochowa. C'est une ville agréable. Il y a ici beaucoup d'endroits calmes où on peut faire du vélo ou tout simplement se reposer. J'aime habiter ici. Je suis en 1ere au lycée, profil lettres et à l'avenir je voudrais être juriste. Je suis un enfant unique, j'habite un appartement avec mes parents pas loin de mon école. Pendant mon temps libre je m'occupe de l'élevage des animaux exotiques. J'ai chez moi 2 scorpions, quelques perruches et quelques mantes religieuses. Je sais que pour certains cela peut paraitre bizarre, mais moi j'aime vraiment m'occuper de mes animaux. Après le lycée j'aimerais bien aller à UJ étudier le droit et ensuite partir pour la France et y fonder ma famille. Ce pays me plait beaucoup. Je réussirai à accomplir tous mes rêves ; j'en ai la foi Je suis un garçon fragile et gentil. J'espère rencontrer quelqu'un qui me ressemble.
Salutations

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia