Tlumaczenie kilku zdan. PILNE

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Bardzo prosze o pomoc w przetlumaczeniu tego tekstu, albo napisaniu czegos w tym stylu (bardzo prosilabym tez o wymowe). Tekst musi zawierac:
- o ktorej porze jesz sniadanie, lunch i obiad
- co jesz na kazdy posilek
- co pijesz do kazdego posilku
- co lubisz
- czego nie lubisz
- co jadlas wczoraj
- co lubisz jesc w restauracji
- co bedziesz jesc dzisiaj wieczorem?

Sniadanie jem codziennie kolo 7.30 zazwyczaj sa to kanapki albo platki z mlekiem i pije wode mineralna lub sok pomaranczowy. Lunch jem okolo 12.30 kupuje posilki w szkole wiec codziennie jest cos innego i popijam woda mineralna. Obiad zwykle jem kolo 6 i sklada sie najczesciej z dan kuchni wloskiej do tego pije wode mineralna.
Najbardziej lubie kuchnie wloska i azjatycka, salatki, owoce morza i czekolade. Nie lubie jesc ziemniakow i fast food'ow.
Wczoraj na sniadanie jadlam rogalika z dzemem oraz sokiem pomaranczowym, na lunch salatke grecka, a na obiad spaghetti.
W restauracjach zwykle jem owoce morza albo dania dnia.
Dzisiaj zamierzam zjesc kanapki na lunch i morska rybe z przystawkami na obiad.

W tekscie powinny byc uzyte 3 czasy.

Bardzo dziekuje wszystkim z gory za pomoc.
Udalo mi sie samej napisac kilka zdan przy pomocy ksiazki prosilabym tylko o uzupelnienie, sprawdzenie i napisanie jak sie czyta( to jest najwazniejsze).

O ktorej godzinie jesz: sniadanie, lunch, obiad.
Je prends mon petit déjeuner à 7h30.
Je prends mon déjeuner (chodzi o lunch, mam napisac lunch czy déjeuner?) à 12h30.
Je prends mon dîner à 6h.

Mam wlasnie odnosnie tego pytanie czy da sie to jakos polaczyc tak zeby bylo, ze np. sniadanie jem o 7.30, lunch o 12.30 a obiad o 6?

Co jesz i pijesz do kazdego posilku.

Au petit déjeuner, je mange des céréales et du pain grillé et je bois le jus d'orange.

Au déjeuner, je mange pizza végétarienne et je bois de l'eau.
Au dîner, je mange le poisson avec une sauce tartare et je bois le chocolat chaud.

Co lubisz?
Nie wiem czy to jest poprawnie.
Moi, mon plat préféré les bananes, les fraises, lasagnes maison, spaghetti bolognaise et le chocolat.

Nie wiem jak napisac, ze nie lubie un steak frites avec du ketchup et les pommes de terre.

Co jadlam wczoraj?
Hier j'ai mangé le poulet, un pot de yaourt et salade verte.

Co lubisz jesc w restauracji?
Nie umiem napisac. Lubie jesc poissons et fruits de mer.
Co zjesz dzisiaj lub gdy pojdziesz do restauracji nastepnym razem?
Nie umiem napisac. Dzisiaj zjem du pain grillé z le confiture.

Potrzebuje tego na JUTRO! Bardzo bardzo prosze o napisanie tych kilku zdan, ale najwazniejsze blagam zeby ktos napisal mi jak to czytac!! Bede bardzo wdzieczna za kazda nawet najmniejsza pomoc!!!!!
Je prends mon petit déjeuner à 7h30 à l'école je prends mon déjeuner à 12h30
et à mon retour à la maison je dîne à 20h.

Au petit déjeuner, je mange des céréales au du pain grillé avec de confiture et je bois le jus d'orange.

Au déjeuner, je mange un pizza végétarienne et je bois de l'eau.

Au dîner, je mange le poisson avec une sauce tartare et je bois le
chocolat chaud avant de me coucher .

Mes plats préférer lasagnes fait maison, spaghetti boulonnais et chaux farci .
Je n'aime pas des steaks avec des frites et du ketchup et je déteste les pommes de terre.

Comme desserte j'aime des bananes des fraise te du chocolat .

Hier j'ai mangé du poulet avec de la salade verte et comme dessert un pot de yaourt

Qu-est que tu aime mangé au restaurent ?

Au restaurent j'aime manger de poissons et des fruits de mer.

Qu'est que tu vas magné aujourd'hui ?
Aujourd'hui je mange la viande rouge .
tu vas manger!
Dziekuje bardzom za pomoc! Bylaby ktos jeszcze tak mily i napisalby mi jak to wszystko przeczytac? Na tym zalezy mi najbardziej. BARDZO PROSZE!!!
--> je déjeune à 12h30
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Brak wkładu własnego