Życiorys

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam forumowiczów i jak zwykle proszę o pomoc.Mam do napisania coś w rodzaju życiorysu.Oczywiście na poziomie osoby która dopiero liznęła francuski.Jako że ja jestem kompletnym ignorantem jeśli chodzi o ten język dlatego zwracam się do Was.
Otóż chodzi mi o kilka zdań w stylu: Nazywam się,Mam 23 lata,Jestem studentem politechniki,mieszkam w warszawie,jestem z poznania ,pracuje w biurze,lubię pływać i jeździć na nartach.Może jeszcze: mam dwójkę rodzeństwa brata i siostrę.
Aha żeby być z wami fair:moja ignorancja wynika z mojego kompletnego braku zainteresowania tym językiem oraz jeszcze większymi staraniami osoby prowadzącej żeby mnie zniechęcić-perfekcyjnie wykonana robota.Niestety muszę to przejść dlatego zwracam się do Was.Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.Pozdrawiam
Nazywam się,Mam 23 lata.
Je m'appelle Jan Kowalski j'ai 23 ans.

Jestem studentem politechniki,mieszkam w warszawie.
J'habite à Varsovie où je suis étudiant de Polytechnique .

Pracuje w biurze,lubię pływać i jeździć na nartach.
Je travail dans un bureau.Mes loisirs c'est la piscine le ski .

Mam dwójkę rodzenstwa siostre i brata .
J'ai un frère et une sœur.

:))) powodzenia z twoja ignorancja

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia