Witam! Mam za zadanie napisać po francusku coś o festiwalu w jakim uczestniczyłam. kocham ten język,naprawdę, ale niestety nie trafiłam na dobrych nauczycieli i w zasadzie oprócz podstawowych zwrotów nic więcej nie umiem. A więc zamieszczam tekst po polsku i bardzo,bardzo proszę jakby ktoś mógł mi w miarę możliwości jak najszybciej przetłumaczyć go na cudowny j.francuski !
"Miałam okazję brać udział w IX Festiwalu Tańca w Kielcach w maju 2009 roku. Jestem tancerką, więc tym bardziej było to dla mnie wspaniałe doświadczenie. Spektakle które były wystawiane na festiwalu zapierały dech w piersiach.Przy okazji festiwalu miały miejsce Międzynarodowe Warsztaty Tańca Jazzowego odbywające się co 2 lata w Kielcach. Jest to jedna z największych tego typu imprez w Polsce. Współpracowałam z najlepszymi choreografami na świecie i było to dla mnie niepowtarzalne i bardzo ważne przeżycie które mam nadzieję pomoże mi w przyszłej karierze tancerki. W całym Festiwalu nie było nic co mogłoby mi się nie podobać, wszystko było fantastycznie dopracowane i jedyne w swoim rodzaju. Niecierpliwie czekam na kolejną edycję."
Przepraszam że takie długie ale naprawdę to i tak najkrócej jak mogłam nic nie wyrazi moich przeżyć z maja i października tego roku ;)
Z GÓRY B.DZIĘKUJĘ!!!