proszę o szybką pomoc !!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam! Mam za zadanie napisać po francusku coś o festiwalu w jakim uczestniczyłam. kocham ten język,naprawdę, ale niestety nie trafiłam na dobrych nauczycieli i w zasadzie oprócz podstawowych zwrotów nic więcej nie umiem. A więc zamieszczam tekst po polsku i bardzo,bardzo proszę jakby ktoś mógł mi w miarę możliwości jak najszybciej przetłumaczyć go na cudowny j.francuski !

"Miałam okazję brać udział w IX Festiwalu Tańca w Kielcach w maju 2009 roku. Jestem tancerką, więc tym bardziej było to dla mnie wspaniałe doświadczenie. Spektakle które były wystawiane na festiwalu zapierały dech w piersiach.Przy okazji festiwalu miały miejsce Międzynarodowe Warsztaty Tańca Jazzowego odbywające się co 2 lata w Kielcach. Jest to jedna z największych tego typu imprez w Polsce. Współpracowałam z najlepszymi choreografami na świecie i było to dla mnie niepowtarzalne i bardzo ważne przeżycie które mam nadzieję pomoże mi w przyszłej karierze tancerki. W całym Festiwalu nie było nic co mogłoby mi się nie podobać, wszystko było fantastycznie dopracowane i jedyne w swoim rodzaju. Niecierpliwie czekam na kolejną edycję."

Przepraszam że takie długie ale naprawdę to i tak najkrócej jak mogłam nic nie wyrazi moich przeżyć z maja i października tego roku ;)
Z GÓRY B.DZIĘKUJĘ!!!
jejku, bardzo,bardzo Was proszę ! ja naprawdę nie potrafię sama a jestem w maturalnej i nie chce mieć gały z francuskiego i już nie wiem gdzie się zwracać o pomoc.. nie musi być słowo w słowo! byleby był zachowany sens!
Bardzo proszę!!

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa