Pilnie potrzebna pomoc z listem ;)

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Mam ogromną prośbę do państwa, mianowicie na francuskim podstawowym, który mamy notabene prawie od roku, dostalismy zadanie typu "napisz list do przyjaciela w ktorym zaprosisz go do pol(kiedy, gdzie bedzie mieszkal, co bedziecie robic , co musi ze soba zabrac", biorąc pod uwage to, że po 1-szej próbie napisania listu samodzielnie otrzymałem ocenę...lepiej nie komentować, ten temat chciałbym opracowąć w miarę poprawnie. Jesli mogłby ktoś, skonstruować kilka prostych zdań, które zawierały by sie w tresci polecenia byłbym wdzieczny
Napisz to po polsku, tzn. wymyśl ten list, może ktoś ci przetłumaczy, bo tak to czarno widzę. Chociaż, kto wie?
moze:
Na początku listu serdecznie Cie pozdrawiam. Jak się masz? Ostatnio, kiedy rozmawiałem z mamą, zapytałem czy mógłbyś przyjechać do mnie do Polski na wakacje. Zgodziła się, więc kiedy tylko skończy się szkoła, możesz przyjechać do Warszawy. Większość wakacji spędzimy prawdopodobnie na uprawianiu sportu( moi znajomi z drużyny bardzo chcą Cię poznać), czasem zwiedzaniu, wiec zabierz ze sobą potzrebne rzeczy, ubrania sportowe i wyjściowe.. Mam nadzieje ze będą to nasze niezapomniane wakacje, . Napisz co o tym myślisz
Grzesiek
chociaz nie wiem jak to bedzie brzmiec po fransucku, przy odp czasem zdanie któe brzmiało dobrze po polsku nie miało za wiele sensu po franc lub brzmiało jak mowa człowieka pierwotnego, wiec korekty w budowie zdań są jak najbardziej wskazane
a najzabawniejsze w tym wszytskim jest to że w gimie uczyłem sie niemieckiego, moj profil gejo-mat w liceum to francuski... sam sie załatwiłem;|
moze i wymagam troche za duzo, ale sami popatrzcie na siebie... mogąc zrobci cos bez wysiłku...jestescie ignorantami i egoistami...
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa