popo

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Dlaczego ludzie zanieczyszczaja wode ?

zdrowa woda jest Bardzo istotna dla właściwego funkcjonowania organizmu człowieka.

przyczyny
Zakłady przemysłowe wpuszczają do wody ścieki, w których znajdują się surowce, półfabrykaty, różne substancje trujące.

Czynniki wpływające na zanieczyszczenie wód można podzielić na:
- naturalne, (np. zasolenie, zanieczyszczenie humusem, związkami żelaza)
- sztuczne, pochodzące głównie z działalności człowieka (np. odpady lotne, ciekłe i stałe, środki chemizacji rolnictwa, odpady hodowlane - obornik, gnojowica).

Zanieczyszczenia wody można zmniejszyć dzięki:

- budowaniu nowych oczyszczalni ścieków oraz modernizacji starych;
- ograniczaniu ilości zanieczyszczeń wprowadzanych do tych wód;
- stosowaniu wodoszczelnych technologii lub technologii o zamkniętych obiegach
wody;
- racjonalnemu gospodarowaniu wody
- ograniczeniu jazdy na pojazdach spalinowych
-nie wyrzucaniu odpadów do rzek i jezior
- nie używaniu środków chemicznych
- nie myciu samochodów nad zbiornikami wodnymi

bardzo proszę o przetlumaczenie:)
probowałam ale jest strasznie dużo trudnych słów
dziekuje z góry :)
Te trudne słowa są do znalezienia w słowniku. My też się tak uczyliśmy.
no widzisz mam słownik przed soba ale zeby zdanie miało sens nie tylko on jest potrzebny ale i tez troche wiecej wiedzy niz posiadam
no widzę, prawda...
Ale dlaczego nie próbujesz?!
moze dlatego że moja nauczycielka nie chce czegos francusko podobnego, a ja niestety tylko takie moge je zaserwowac.
i to nie tak ze nie probuje, ale nie widze najmniejszej szansy n a napisanie takiej prezentacji
Zatem praca ta jest dla Ciebie zbyt trudna.
Wymysl inny temat albo uzyj innych, prostszych sformułowań.
Bo chyba nie sądzisz, że Twoja nauczycielka znając Ciebie i Twój poziom znajomości języka uwierzy, że sama to zrobiłaś?...
Temat przeniesiony do archwium.

»

Brak wkładu własnego