PILNIE potrzebne tłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Pilnie potrzebuję przetłumaczyć tekst, potrzebne mi to na zaliczenie pracy semestralnej.
BŁAGAM o pomoc.

Nie od dziś wiadomo, że człowiek z natury potrzebuje bliskości i wsparcia. Obcowanie
z drugą osobą, poczucie akceptacji i zrozumienia jest dla nas bardzo ważnym aspektem życia. Dlatego też nie wielu z nas decyduje się na bycie samotnym.
Samotność jest bowiem bolesną świadomością, że brak nam znaczących kontaktów z innymi ludźmi. Pociąga za sobą wrażenie wewnętrznej pustki, połączonej ze smutkiem, zniechęceniem. Istnieje wiele form samotności i nie sposób ich wszystkich sklasyfikować. Można czuć się samotnym po stracie bliskich, można zrezygnować
z towarzystwa dla wyższych celów i dobra ogółu. Można także czuć się osamotnionym wśród tłumu. Z reguły samotność kojarzy się z niszczącym uczuciem, warto jednak pamiętać, że potrafi być budująca, dając możliwość rozwoju i głębszego poznania siebie.
W literaturze i sztuce różnych epok często powtarza się motyw samotności. Jest on ukazywany z perspektywy autorów, bohaterów i luźnych obserwatorów, którzy w każdym z dzieł potrafią odnaleźć siebie i wyciągnąć wnioski na życie.
Najlepiej sama przetlumacz po fr. Potem na pewno ktos poprawi
Tylko ja nie mam NIC wspólnego z językiem francuskim;]
Potrzebuję tego do pracy zaliczeniowej na koniec semestru (tłumaczenie w kilku językach).
Ce n'est pas d'aujourd'hui que l'on sait que l'homme de la nature a besoin de proximité et de soutien.La fréquentation d'une deuxième personne,le sentiment de l'acceptation par l'autre et de la compréhension est pour nous un aspect très important de la vie.
Aussi,c'est pourquoi nombre d'entre nous se décident à "être seul".La solitude,en effet,est cette conscience douloureuse du manque significatif de contacts avec les autres.Elle tire derrière elle la perception du vide intérieur,combiné à l'affliction et au découragement.Il existe de nombreuses formes de solitude et guère de moyen de les classifier:On peut se sentir seul après la disparition d'un proche;on peut délaisser son entourage pour des buts plus élevés,comme le bien public;on peut se sentir esseulé dans la foule.
De règle,la solitude va de pair avec l'altération des sentiments(tutaj mam watpliwosci),il faut pourtant se souvenir qu'elle est capable d'être édifiante(wolalbym "constructrice"),donnant la possibilité d'un développement et d'une profonde connaissance de soi.
Dans la littérature et l'art de différentes époques,le thème de la solitude revient souvent.Elle est présentée sous l'angle des auteurs,des héros,ou d'observateurs isolés qui,dans chaque oeuvre sont capables de se découvrir et de tirer des conclusions sur la vie
Dziękuję, ratujesz mi zycie;*

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie