Czy można zdać Delfa w II gimnazjum?

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałbym się dowiedziec czy mozna zdać Delfa w II gimnazjum?
Bo planuje tak zrobić.
Francuskiego ucze się sam, bez nauczyciela, nie w szkole, a z samouczków i jak narazie przychodzi mi to bardzo łatwo.
Chciałbym sprawdzic swoje umiejętności w tym właśnie egzaminie.
Czekam na wpisy
Pozdrawiam
dobrze,że uczysz się francuskiego ale sądzę,że bez pomocy nauczyciela masz małe szanse aby zdać ten egzamin... delf nie jest egzaminem na wysokim poziomie ale na pewno jest na średniozawansowanym. nie wiem czy wiesz ale na delfie jest egzamin ustny i nie wydaję mi się żebyś mówił płynnie ucząc się sam.po drugie delf składa się również z części pisemnej-więc ktoś musi cię naprowadzić na to jak pisać aby zdać-gdyż na tym egzaminie obowiązują ścisłe reguły...a zatem radzę ci abyś poszukał nauczyciela lub zapisał się na kurs z przygotowaniem do delfa-na pewno ci pomoże-bonne chance
dzieki za rade...w sumie masz racje. zapisze sie na korki, moze w wakacje wyjade do Fr., podszkole język i dopiero spróbuję. Pozdrawiam
SIEMA PIERRE:-) JA TEZ SIE UCZE FRANCUZA:-) I MARZY MI SIĘ ŻEBY ZDAĆ TEGO DELFA:-) ALE NIE WIEM CZY MAM SZANSE...CHOĆ FRACUSKI TAKŻE PRZYCHODZI MI BEZ PRBLEMU...JAK BĘDZIESZ WIEDZIAŁ COŚ BLIŻEJ O JAKIŚ KURSACH NA DELFA TO PROSZE CIĘ DAJ ZNAC:-) GDZIE MOZNA ZNALEZC TAKIE KURSY I GDZIE SIE WOGOLE ZDAJE TEGO DELFA... DZIEX :_0
PS: SERTAB Z WAWY:-)
wiele szkół językowych przygotowuje do egzaminu delf-jednak ja polecam w szczególności alliance francaise.tam macie gwarancję że zdacie delfa gdyż większość pracującyc nauczycieli pracujących w alliance jest również egzaminatorami na tym egzaminie. a więc alliance zapewnia wam naprawde solidne przygotowanie.ośrodki alliance francaise znajdują się we wszystkich większych miastach
ale czy tam nie ma przegrody wiekowej?
każdy moze zdawać?
bez względu na wiek??
Pozdrawiam
oczywiście,że mogą wszyscy zdawać! :):):)
jeszcze raz bonne chance:)
merci:)
Testy i tematy na egzamin ustny z poprzednich lat bardzo mi sie przydały w przygotowaniach do Delfa. A co do Alliance... rzeczywiście profesjonalnie nauczają i warto zainteresowac się uczęszczaniem do takiego ośrodka. Życze powodzenia i pozdrówka:)
Dzięki!
Tylko na razie nie moge zdobyć takowych testów...
Pzdr
cześć,
w każdej ksiegarni językowej dostaniesz np. "DELF pour adolescents, A1, A2, A3, A4, 250 activités"- to zbiór ćwiczeń jakie możesz spotkać na egzaminie, razem z CD z ćwiczeniami ze słuchu i kluczem z odpowiedziami. Zanim zapiszesz sie na kurs ( w warszawie organizuje je też Instytut francuski), możesz popróbować swoich sił w ten sposob...
Osobiście polecam tez ksiegarnię Marjanna, przy tym instytucie(senatorska 38), tam masz masę materialow przydatnych do nauki francuskiego i miłe panie które zawsze doradzą...:D

pozdrawiam i powodzenia

mag
merci beaucoup :)
Jeśli we wszystkich większych miastach, to mam nadzieje, że w Warszawie też :) Będę wdzięczna, jeśli ktoś napisze, jaki jest adres AF w Wawie. Pozdrawiam serdecznie :)
co tam francuski-espanol es la mejor lengua de las todas :P And of course -English's the best :D
Mozna w gimnazjum przy Świetokrzyskiej 18 a. :):):) Wybierz tylko klase z Delfem :):):)
Pozdro
no ja w II gim zdałam A1 A2 A3 A4 :) ale uczę się prywatnie i wiele czasu zajęło mi przygotowanie do egzaminów. A i tak ledwo zdałam :P kontakt: [gg] :)
JA w 6-tej klasie zdałem DELFA A1 na 15,5 pkta na 20 możliwych i uważam to za wynik tres bien no a teraz rok później zdaje A2... POZDRO i zaprwszam na http://www.ifv.pl !!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa