DELF 2006 - wrażenia :)

Temat przeniesiony do archwium.
31-48 z 48
| następna
ja tez zdalam :D :D :D A2 na 71,25 pkt bardzo sie ciesze !!! :D :D
Cześć Anita,

a co miałaś na ustnym ? i jaki temat do napisania ?
Ja chciałabym podejśc do A2 w styczniu 2007 i na razie opracowuje sobie tematy.

A jaką miałaś metodę nauki ?
(zwłaszcza gramatyki, bo z tym mam największe problemy :(
W ogóle pewnie to ogromny stress ...., jak tam było ?

Pozdrawiam serdecznie z upalnego Gdańska (+32 w cieniu)
Ola
hej a zdawałąs moze jakiegos Delfa w Gdańsku ??? masz juz wyniki ???
Witam,
niestety nie i dlatego sie trochę boję :-)
Inna sprawa, to że szkołę kończyłam "sto lat temu" i moja gramatyka "kuleje"
Może podzielisz sie wrażeniami jak było, domniemuję, że podeszłaś w czercu do któregoś z poziomów z Delfa.

Pozdrawiam serdecznie
Ola
info na gadu 6614870 rnPozdrawiam
a wiec ucze się francuskiego prawie 3 lata, od roku w szkole( 6godzin w tygodniu) no a wczesniej to prywatnie. Na ustnym wybralam temat ( sa 2 do wyboru) o dwoch ulubionych potrawac, jak je przygotowuje, z kim jem, kiedy itd. Na pisemnym byly 2 listy, wedlug mnie nie byly trudne. Mi sie wydaje ze nie jest az tak wazna gramatyka (chociaz tez sa za to punkty), tylko to zebys umiala przekazac informacje o ktore Cie prosza. Ja uwazam ze A2 nie byl taki zly, wiec napewno dasz rade. Dla mnie najgorszy byl odsluch bo troche niewyraznie mowili, a reszta calkiem ok :D
Czesc Anita,
dzieki bardzo za "krzepiące" słowa ;-)
Nie mniej jednak "mam stracha" bo to w końcu egzamin,
a ja dawno nie miałam przyjemności być na jakimkolwiek egzaminie :-)

A tak z ciekawości jakie potrawy wybrałaś ?

No bo tak na poczekaniu wymysleć takie, żeby potem nie tylko je opisać,
ale tez powiedzieć jak sie je robi ... ups ;-)
to juz gorsza sprawa.. nie sadziłam, ze trzeba tak wszechstronnie
taki temat omawiać.

Nie mniej jednak, głowa do góry i opracowuje ostro tematy!

Dzieki bardzo!
Pozdrawiam
@+ Ola
A wiec wybralam w miare proste potrawy (tzn. z ryzem) bo akurat wczesniej przygotowywalam sobie ten temat. Dla mnie to w sumie byl tez pierwszy taki egzamin z ustnym i wogole , ale naprawde nie jets tak strasznie, komisja tez jest mila wiec nie masz sie czym martwic.
otóż mam wiadomość dla zdających delfa w wawie.
O wyniki możecie dwonić. podaje nr i gosziny w których możecie sie dowiedzieć jak wam poszedł egzamin!!
tel. (022) 627 03 64 lub [tel]
poniedziałki ......... 13.[tel].30
środy..........16.30 - 18.00
czwartki......16.30 - 18.00

ja miałam 94,5 z całego egzaminu (A1). Chwalić mi się!! :D Oł jeah!! Pewno w maju A2 :P
otóż mam wiadomość dla zdających delfa w wawie.
O wyniki możecie dwonić. podaje nr i gosziny w których możecie sie dowiedzieć jak wam poszedł egzamin!!
tel. (022) 627 03 64 lub [tel]
poniedziałki ...... 13.[tel].30
środy......16.30 - 18.00
czwartki......16.30 - 18.00

ja miałam 94,5 z całego egzaminu (A1). Chwalić mi się!! :D Oł jeah!! Pewno w maju A2 :P
Cześc Anita,
dzieki bardzo, ze odpisałaś.
Całkiem niezły pomysł to danie z ryżem :-)
Mozna sie posłuzyc np. jakąs sałatką na słodko z ryzem, albo ryż z sosem słodko-kaśnym mniam, mniam :-)

bisous
Ola
Ja też zdawałam DELFa A1 19 czerwca, ale w Krakowie :) Przez 3 lata chodziłam do klasy w gimnazjum, która przygotowywała do tego egzaminu - razem ze mną poszło ok 15 osób i... WSZYSCY ZDALI :D Nie wiem, czy ten egzamin taki prosty, czy mamy takie zdolności :P hehe, nie no problemy były :P Dla mnie najgorszy był ze słuchu, ustny jeszcze poszedł, a pisemny nawet nawet :) WARTO PRÓBOWAĆ!!! "La vie est belle" :)
Dzień dobry. Gratki za zdany DELF 1. Ja tesh chyba spróbuje podejsc do Delfa 2 w styczniu. Pozdro z Gdyni, do zobaczenia we Wrzeszczu
No więc pan z bródką w tych Katowicach. Dziwny jakoś. Zupełnie inaczej miał wyglądać egzamin. On mi zrobił jakąś dyskusję na temat wyższości herbaty Lipton nad innymi i tym czy kupuję herabtkę na sztuki czy pudełka... Zdałam. Nie wiem tylko na ile (bo nie wiem jak ocenili mi ustny, z pisemnego i ze słuchu będzie 80-100%).
88 pkt na 100 xD 23,50 - mówienie, 23,00 - czytanie, 22,00 - słuchanie, 19,50 - pisanie.
Szczerze mowiąc, byłam pewna, że najgorzej pójdzie mi mówienie, a najlepiej - czytanie. Nie spodziewałam się też, że najgorzej będzie u mnie z pisaniem. Może coś pomyliłam w fiszkach? E tam. Cieszę się ^^
Dostaliście już certyfikaty?? Ja wciąż czekam :/ Nawet nie wiem czy to ma przyjść do szkoły czy do domu??
Co do Delfa A1 w Krakowie - pani z Instytutu powiedziała mi że wszyscy tą część zdali! ^^
Ja zdawałam A1 i A2 w Krakowie w czerwcu. Byłam strasznie spanikowana i pewna że A2 nie zdałam na pewno... okzauje się że z A1 mam 93 pkt a z A2 87!! A uczę się francuskiego tylko 2 lata, więc courage a tous!! To wcale nie jest ani takie strasznie, ani takie trudne :)
np. Pan na A2 podczas rozmowy wypisał mi całą karteczkę piosenkarzy francuskich których mi poleca :D ( miałam prezentację o muzyce ;) )

bisouss
Wiesz,ja zdawałam DELF A1 i A2,ale certyfikatów nie dostałam,az do momentu gdy zazdzwoniłam do Instytutu i poprosiłam o przesłanie dokumentu.Tak było zarówno przy pierwszym,jak i drugim egzaminie.Jeżeli długo nic nie będzie przychodzic,radzę zrobic to samo,w końcu certyfikat jest przydatny;)
my, torun, dostalismy attestasion de reussit. podobniez certyfikat dostaniemy az pod koniec grudnia. :P
Temat przeniesiony do archwium.
31-48 z 48
| następna

« 

Pomoc językowa