Prosze bardzo :
A1
Rozumiem, gdy słucham
Potrafię zrozumieć słowa i wyrażenia z języka codziennego, które dotyczą mnie, mojej rodziny i mojego bezpośredniego otoczenia, jeżeli ludzie mówią wolno i wyraźnie.
Rozumiem, gdy czytam
Potrafię zrozumieć słowa z języka codziennego, jak również bardzo proste zdania znajdujące się np. w ogłoszeniach, na plakatach czy w katalogach. Potrafię komunikować się w prosty sposób pod warunkiem, że mój rozmówca wykazuje chęć współpracy: powtarza wolniej, formułuje inaczej zdanie lub pomaga mi sformułować to, co chcę powiedzieć.
Mówię - biorę udział w rozmowie
Potrafię zadawać proste pytania na tematy z życia codziennego, jak również pytania związane z moimi bezpośrednimi potrzebami. Umiem także udzielić odpowiedzi na takie pytania.
Mówię - wypowiadam się sam
Potrafię używać prostych wyrażeń i zdań, aby opisać moje miejsce zamieszkania oraz ludzi, których znam.
PiszÄ™
Potrafię napisać krótką kartę pocztową np. z wakacji.
Potrafię wpisać dane osobiste do kwestionariusza np. nazwisko, narodowość i adres na zgłoszeniu hotelowym
A2
Rozumiem, gdy słucham
Potrafię zrozumieć zdania i słownictwo często używane, związane z tematami bezpośrednio mnie dotyczącymi (np. informacje o mojej sytuacji osobistej, rodzinie, zakupach, najbliższym otoczeniu, pracy).
Potrafię zrozumieć zasadnicze informacje zawarte w ogłoszeniach oraz w prostych i jasnych wiadomościach.
Rozumiem, gdy czytam
Potrafię czytać krótkie, proste teksty.
Potrafię wyszukiwać konkretne informacje w dokumentach dotyczących życia codziennego, takich jak reklamy, prospekty, menu, rozkłady jazdy.
Potrafię zrozumieć krótkie i proste listy prywatne.
Mówię - biorę udział w rozmowie
Potrafię rozmawiać na znane mi tematy codzienne w sytuacjach wymagających jedynie prostej i bezpośredniej wymiany informacji.
Potrafię wymieniać krótkie uwagi, nawet jeśli nie rozumiem wystarczająco by brać udział w dłuższej konwersacji.
Mówię - wypowiadam się sam
Potrafię użyć serii zdań i wyrażeń tak by w prosty sposób opisać moją rodzinę i innych ludzi, moje warunki życia, wykształcenie i rozwój zawodowy.
PiszÄ™
Potrafię pisać proste i krótkie notatki.
Potrafię napisać bardzo prosty list o charakterze prywatnym, na przykład podziękowania
A tak dokładnie to zobacz tutaj :
http://www.af.gda.pl/content/index1.php
Otwierając każdy poziom kursu zapoznasz sie z wymaganym materiałem.
jest tego sporo, dlatego nie przeklejam ;-)
Pozdrawiam
Ola