DELF-jak jest z opłatami?

Temat przeniesiony do archwium.
Niewiedząc, zmuszona jestem zapytać :) jak dokładnie wyglądają opłaty za egzamin? Czy płaci się za każdą próbę, nawet niezdaną? Czy np odbywa się to na zasadzie "do trzech razy sztuka" ;) ? Bolą mnie te nienależące do niskich kwoty :) a zawsze przecież może się nie udać...
no chyba raczej nie zwracaja za niezdany egzamin ale chyba sie żadko zdarza zeby ktos nie zdal...
jak wybierzesz odp poziom i dobrze sie przygotujesz to nie bedziesz miec takich problemow;)
witaj :-)
W niektórych Alliance Française (np w Gdańsku) są próbne egzaminy Delf około 1 m-c przed prawdziwą sesją zimową czy letnią. I kosztują 15 zł.
Za niezdany egzamin prawdziwy oczywiście nie ma zwrotu, ale jeśli pójdziesz na próbny czyli "Delf Blanc" to bedziesz wiedzeić czy jestes juz gotowa, czy np spróbować za pół roku.

Pozdrawiam
Ola
Witam serdecznie i dziękuję za odpowiedź :)
Witam!
Odświeżam temat by zadać pytanie:
CZY DELFY trzeba zdawać po koleji (od A1 wzwyż) czy można od razu np. B2?
Z góry dzięki za odp.
o ile dobrze pamietam (zdawalam go pare lat temu we Francji) to chyba mozesz sie wpisac na poszczegolne czesci jakie chesz ale dyplom ze zrobilas Delfa lub Dalfa (bo to 2 rozne) dostaniesz i tak jak zaliczysz wszystkie czesci.
ja zdawalam ze dwa lata temu mozesz zdawac jaki poziom chcesz i dostaniesz z tego poziomu dyplom nie ma potrzeby wszystkich czesci robic
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego