Olimpiada XXXIV

Temat przeniesiony do archwium.
siemka jak wam poszla dzisiejsza olimpiada? zna ktos odpowiedzi? Bo w internecie nie moge znalezc.
Oo, fajnie wiedzieć, że była olimpiada. W mojej szkole już drugi rok nie było z francuskiego :[
W zeszłym roku nauczyciel powiedział, że ci co robią tę olimpiadę przysłali mu za późno czy coś tam (i miał nadzieję, że w tym roku będzie hahaha jasne). Heh, ciekawe czy w tym roku będzie miał taką samą wymówkę... (tylko że z niemieckiego jakimś cudem olimpiada się odbyła)
Jestem w klasie maturalnej a ani razu nie miałem okazji brać udziału w olimpiadzie.
Sory za ten wpis, ale musiałem się gdzieś wyżalić!!
Cześć. Też pisałem tą Olimpiadę i na szczęście przeszedłem dalej. Nie była taka trudna :))) Orientuje się ktoś może kiedy jest kolejny etap i czego się tam w ogóle można spodziewać? Ma ktoś jakieś przykładowe arkusze z etapu okręgowego?
też pisałam i też wydawała się prosta. Od ilu pkt się przechodzi? W zeszłym roku przeszłam do II etapu, ale jeśli miałabym komuś powiedzieć czego się spodziewać...to nie wiem czego..gramatyka, pisanie, słuchanie...pamiętam tylko że słuchanie to był wywiad z Carlą Bruni.. niestety na drugim etapie skończyła się moja przygoda z olimpiadą
Oo, a mogłabyś mi podać Twoje gg? Bo miałbym parę pytań do Ciebie. Z góry dzięki :)))
siemka skad wiesz ze przeslesz? jest to gdzies czy cos?
moje gg to 841828 ;) no i właśnie, skąd wiesz, że przeszedłeś?;P
hej ;) tez pisalam olimpiade, ale nie wiem jeszcze czy przeszlam. przechodzi sie chyba od 50 % wszystkie informacje macie na ojf.org.pl niestety chyba odpowiedzi ani testow z etapu okregowego nigdzie nie ma :(
Dokładnie, przechodzi się od 50%. Po prostu moja nauczycielka od razu to sprawdziła i mi powiedziała, że przeszedłem dalej. Testy z pierwszego etapu sprawdza Wasz nauczyciel, więc powinien Wam już to dawno powiedzieć. Ale nic się nie martwcie, na pewno wszystko pójdzie dobrze. Ja się boję drugiego etapu. Tam dopiero będzie rzeźnia! Nie orientujecie się może, czy Wasz nauczyciel nie ma jakichś przykładowych testów z etapu okręgowego?
Dormez bien mes chères :)))
Drogi wyemancypowany, przykro mi to stwierdzic, ale nie wiadomo czy przejdziesz dalej czy nie... To wszystko okaże się jak wszystkie prace powyżej 50% zostaną przesłane... W drugim etapie musi byc x osób i ustala sie wtedy próg, w zeszlym roku bylo to 74%, w tym pewnie będzie wyższy bo była olimpiada łatwiejsza...
Drogi pti16, czy chcesz, żebym przeszedł załamanie nerwowe? ^^ Już się cieszyłem, że na pewno przeszedłem. W takim razie mam nadzieję, że w tym roku próg nie będzie większy niż 87%, bo inaczej nie będzie za dobrze. A skąd wiesz, że była łatwiejsza? Podchodziłeś już w tamtym roku?
nie no, jak masz 87% to chyba możesz być pewny, że przeszedłeś, ja w zeszłym roku miałam chyba 82- i przeszłam.. zgodzę się z tym że olimpiada była łatwiejsza i także wydaje mi się, że nie będą przyjmować zaraz od 50%... zresztą zobaczymy jak to będzie ;)
a jak ktos pisal ta dwujezyczna? Co o niej mysliscie? Il trzeba miec pkt? Tez ok 80%?
Ja miałam 83,75 pkt w części dwujęzycznej;) Łatwiutka była, a porobiłam jakies głupie błedy;) Teraz usiluję przygotowac się do częsci ustnej, ale nie za bardzo mi to idzie;) Ktoś przeszedł? Co sądzicie o tematach na ustny? Wg mnie są one bardzo obszerne, za bardzo...
taa też przeszłam..i np mnie się w ogóle nie chce tych tematów opracowywać...wolałabym sobie odpocząć, no ale skoro już przeszłam to się kiedyś za nie wezmę ;P
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa