Pomoc przy wyborze książek.

Temat przeniesiony do archwium.
Mam prośbę: pomóżcie mi wybrać książki z których powinnam się uczyć francuskiego. Z tym językiem miałam kontakt w szkole średniej przez 3 lata (\"Café Crème\"). Od października zacznę studia i nie wiem czy będę miała czas na chodzenie do szkoły językowej, więc chcę się coś pouczyć sama. Polećcie mi jakieś dobre książki. Aha, jeśli znacie, to napiszcie ceny tych książek. Wielki dzięki:)
Troszkę liczę na Waszą pomoc... I mam nadzieje, że się doczekam... Pozdrawiam
Polecam Panoramę (2 lub3, zależy jak się czujesz z językiem). Dodatkowo mają fjana stronę intrnetowa zsynchronizowaną z podrecznikiem. Powodzenia!
Dzięki za oddzew:), bo niestety mało chętnych żeby mi pomóc:(
A ja bym po prostu radziła ci kupić jakąś książkę do gramatyki, żeby poćwiczyć. Co do reszty - to albo zwykłe książki, albo materiały + radio w Internecie. Plus tv. Ostatecznie - zwykłe gazety.
Nauka samemu z podręcznikiem jest nudna, a używanie oryginalnych materiałów o wiele ciekawsze + efektywne.
Poczytałam sobie archiwalne wypowiedzi na forum i ludzie chwalą \"French 24\" Penton\'a. Ale nie wiem gdzie to można kupić,bo nie chce przez internet zamawiać :( Może ktoś napisze... plis...
Wypowiedzcie się! Proszę... Czas szybko mija, a ja dalej nie wiem co kupić :( Nakręciłam się troche na "French 24" ale gdzie to kupić?? Może ktoś z odwiedzających to forum korzysta z "French 24" i przynajmniej mi napisze gdzie mogę o to pytać i czy w ogóle warto... PS.Głupio tak ciągle (prawie samemu) wypowiadać się na własny temat forum :(
jak zaczynasz uczyc sie francuski to STUDIO 1 wyd. jest francuskie ,bardziej zaawansowany STUDIO2
Trochę już z tym językiem miałam kontakt:) Jakoś kompletnie nie mogę nigdzie w necie odszukać tych książek "STUDIO"... Więc może podasz mi więcej danych? Te książki nadają się do samodzielnej nauki? Są do nich jakieś płyty,itp?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków

»

Pomoc językowa