Cześć !

Temat przeniesiony do archwium.
Co jakiś czas w PR 1 Polskiego Radia leci francuska piosenka, śpiewana charakterystycznym, infantylnym, dziewczęcym głosem. Z pewnością też ją już kiedyś słyszeliście. Piosenka na antenie pojawia się dość często, więc musi to byąć jakis dawny hicior, chyba z lat 70-tych (być może z jakiegoś filmu). Czy ktoś zna tytuł utworu i nazwisko piosenkarki ?
Dzięki za pomoc !
"Joe le taxi" Vanessa Paradis??
Niestety nie. Vanessa ma dziewczęcy głos, ale jest to jej naturalny głos, natomiast w tym utworze piosenkarka jak gdyby udaje dziewczynkę (chyba że to naprawdę śpiewa dziecko, sam już nie wiem).
Niemniej jednak, jak już wspominałem jest to utwór często puszczany w radio, słyszłem go już tyle razy (wy z pewnością też), a nie miałem szczęścia dowiedzieć się kto tak pięknie gra (i śpiewa).
Mimo wszystko dziękuję za odpowiedź l'ola !
Innych życzliwców nadal błagam o pomoc ! Z góry dziękuję !
Zapewne to Priscilla :)
Żal serce ściska, ale to nie ona...
Przesłuchałem szybko jej płytę "Une Fille Comme Moi" w CDNOW i....
niestety...
Czy mogę jeszcze liczyć na jakieś propozycje koleżanki i koledzy ???
Jeśli to są lata siedemdziesiąte i do tego Program Pierwszy, to może być Claude Francois i Frederique Bankroft - ,, Le telephone pleure" 1974
a moze to duet Charlotte Gainsbourg z ojcem, pare tygodni temu wypadala jego rocznica smierci wiec moze go jakos w polskim radio przypominali...?
hej to jest piosenka vanessy paradis w tej piosence dość często są używane słowa joe le taxi jeśli otą ci chodzi to jej tyyuł to''joe le taxi'' a ma taki głos bo śpiewała ją jak miała 14 lat. pozdr
a może to Ilona? "le monde parfait" albo coś w tym stylu? choć wątpie
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa