pomóżcie! - wakacje

Temat przeniesiony do archwium.
chcę wyjechac do frr na wakacje, może ktoś już był na jakimś kursie, w szkole językowej etc.
podajcie namiary i opiszcie wrażenia :) jak to w ogóle wygląda?

prosze!!!!
Cześć. Byłam dwa razy w Rambouillet koło Paryża. Było świetnie i jest bardzo tanio..... oczywiście w porównaniu z innymi kursami we Francji:) Cała szkoła ma swój campus. Wszystko na miejscu z jedzeniem i noclegiem. 30 godzin nauki w tygodniu więc jest intensywnie. Mało Polaków, bo szkoła u nas nieznana, więc sobie po polsku nie pogadasz. Poziom nauczania bardzo dobry, a warunki przyzwoite. Fajni ludzie. Naprawdę super i polecam. Sama znalazłam ich w internecie i "trochę" się bałam jechać tam po raz pierszy, czy przypadkiem się nie wpuszczam w kanał. Przekonałam się i byłam i drugi raz. Na prawdę polecam. Dojazd z Paryża z dworca Montparnasse. Pociąg jeździ co pół godziny a podróż trwa 32 minuty. Kierunek Chartres /drugi przystanek po Wesalu/. To wszystko - podaję ci stronę internerową, bo w ten sposób załatwisz wszystko. Decyzję zostawiam tobie i pozdrawiam.
adres: www.frenchcourse.net
Wielkie dzięki za odpowiedź.
Mogłabyś napisać jeszcze jaki to jest poziom?

Ja przygotowuję się teraz do matury na poziomie rozszerzonym, ale jest różnie, uczę się niekrótko, ale tak naprawdę zaczęłam dopiero rok temu. No i nie wiem..
Czy są jakieś testy sprawdzające poziom?
Chciałabym pojechać tam z kolegą, któr zna francuski mniej więcej tak jak ja.
W jakim wieku są ludzie i jaki jest podział na grupy?

Wybacz że tak wypytuję, ale cały czas myślę o tych wakacjach..
Dzięki za namiary.
popieram prosbe! ja tez chce wyjechac i szukam ciekawej oferty....
piszcie jesli znacie jakies ciekawe i niedrogie kursy we francji!!!!!!!!!!!!

podobno to co jest napisane na stronie nie zawsze zgadza sie z rzeczywistoscia..... :(

pozdrowienia!