co to za piosenka?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam , Czy ktoś kojarzy piosenke niestety duzo o niej nie potrafie powiedziec: wyhaczyłam ją kiedyś w programie "wideoteka dorosłego człowieka", chyba lata 80' , grupka ludzi (to chyba zespół) idzie przez miasto i spiewa - to chyba jest Paryż. Może ktoś pamięta. Z góry dziękuję
O "tej" piosence na tym forum już jest tyle napisane, że można by z tego zrobić niezły referat :) Piosenka nazywa się "Les rois du monde" i pochodzi z musicalu "Romeo et Juliette". Nie są to bynajmniej lata 80-te, tylko rok 2000, kiedy to musical miał premierę w Paryżu. Więcej informacji znajdziesz na stronie musicalu (wpisz w google "romeo et juliette"). Przejrzyj też dokładnie forum :) Pozdrawiam.
PS. A, i nie jest to zespół w dosłownym znaczeniu. Piosenkę wykonują główni bohaterowie, czyli Romeo (w środku), Benvolio (po lewej) oraz Merkucjo (po prawej).
Dziękuję Gogoletta może rzeczywiście była ona poruszna wcześniej ale ja nie mam zielonego pojęcia o tym języku (mimo , iż uczyłam się go 2 lata - i wychodzi na to że o 2 za dużo), dlatego nie wchodzę na forum francus. a poza tym nie znałam nawet tytułu także nie wiedziałam czego szukać.
Bardzo dziekuję Tobie za odp. a przede wszystkim za CIERPLIWOŚĆ .
P.S. skoro jest z 2000 r. to czy jest ona "przerobiona" ? w wideotece..... był teledysk dość stary a moze to nie ten song o który mi chodzi.:-((((
Pozdrawiam
Nie ma sprawy :) Wydaje mi się, że jednak chodzi o TEN teledysk. To wygląda w ten sposób, że trzech facetów maszeruje przez most, a ten w środku (Romeo) ma długie ciemne włosy. Wszystko faktycznie rozgrywa się w Paryżu, dokładnie pod wieżą Eiffla. Piosenka nie jest przerobiona, choć może teledysk wygląda na stary. Pozdrawiam jeszcze raz.
zadzwoniłam do kumpeli (ta piosenka nie dawała mi spokoju), a ona przypomniała mi ,że on rzeczywiście miał długie "hery" także nie ma mowy o pomyłce. Nie zawracam już gitary - naraska
widze ze te piosenka jest coraz bardziej popularna:)
i chcialbym sie dowiedziec co oznacza ten tytul:)
z gory wielkie dzieki pozdro.
Les Rois du monde - królowie świata :)
czy ktoś mógłby mi przesłać piosenkę na meila [email] jej to "Les rois du monde"bardzo bardzo dziekuje
wysłałam ci tę piosenkę...ale polecam też inne z tego musicalu, i nagrania solowe Damiena Sargue :)
a nie...coś masz ze skrzynką nie tak...i zwróciło wiadomość :/
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Egzaminy