znacie francuskie seriale?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Szukam ciekawych francuskich seriali, oczywiście w celach naukowych... Chodzi mi jedynie oto, byście napisali tytuły seriali, jakie warto oglądać... Interesują mnie seriale komediowe, najlepiej z ciekawą fabułą, by chętnie je oglądać...
Piszcie proszę co oglądacie...
pozdrawiam
Teraz w naszej TVP1 leci francuski serial "Kamienie śmierci" w czwartki, 20 z minutami.
Korzystając z okazji przy temacie o serialach francuskich - swego czasu we wtorki na TVP 2 emitowali całą serię francuskich seriali, podobały mi sie wszystkie, ale nie potrafie dotrze dzisiaj do tytułów tychże seriali (wiem, że jeden z nich nazywał się "Niebieski rower" i grała w nim Laetitia Casta"). Jeszcze inny opowiadał o rodzinie i prowadzonej przez nią winnicy, w sumie tych seriali emitowano gdzieś koło czterech. Jeżeli ktoś będzie w stanie podać tytuły lub cokolwiek będę wdzięczna. Pozdrawiam.
Polecam http://kaamelott.m6.fr
Kiedys widziałam pare odcinków Sous le soleil w jakiejs dziwnej polskiej stacji tele5, a później zdarzyło mi sie widziec ten serial równiez we Francji. Akcja dziala się głównie na plazy w Saint Tropez:) Ciepełko, słoneczko i morze- miło na takie rzeczy popatrzec przy takiej pogodzie jak u nas:)
A ja czasami ogladam "La vie est belle"
Teraz przez wakacje na TVN Style leci serial "Siostry" ("Cinq soeurs") od pon. do czw. o 20. Tylko 25 min. ale moim zdaniem ciekawy, chętnie oglądam :) W tym tyg poleciały pierwsze 4 odc, ale pewnie będą powtórki. Polecam ;)
"plus belle la vie"? na france3?
Serial z winnicą w tle, o który pyta Grażka 25 to "Pałac pod oliwkami" na podstawie powieści Frédérique Hébrard.
polecam rowniez plus belle la vie ogladam juz od 2 lat i naprawde serial jest ok
A sa moze dostepne te seriale z tlumaczeniem polskim? Albo napisy do tych seriali? Nie znam tak dobrze francuskiego i nie wszystko jeszcze rozumiem. a tak moge polaczyc przyjemne z pozytecznym-akurat na wakacje:)
kiedys lecial chyba na 2 cudowny serial:David nolande, tytulowego bohatera gral policjant z taxi, nigdy nie pamietam, jak sie nazywa.
Poza tym tez chyba na 2 lecial kiedys serial: Horoskop śmierci, rowniez bardzo namietnie go ogladalam i polecam serdecznie:D
Na TV5Monde przed południem w sobotę i niedzielę leciał też fajny serial "Nos années pension", ale teraz chyba już go nie ma, albo nie mogę na niego trafić ;P Jeśli lubicie kryminały, to możecie obejrzeć "Central Nuit", też na TV5 ;)
"Nos annees..." chyba wróciło na stałe do ramówki bo widziałam ostatnio , przed paroles de clips :P

Swoją drogą w naszej polskiej telewizji leciał kiedyś taki mini serial "Serce wulkanu " czy "W sercu wulkanu" ...

No i niedawno tez na tv 5 leciał kanadyjski serial "Rumeurs" bardzo przyjemny, chociaż strasznie krótki bo tylko 20 min.. no i duży plus -> na dole leciały napisy :P
O, tak? Warto wiedzieć, bo "Nos années pension" mi się podobało ;D A co do "Rumeurs"- też było fajne ;) A też widziałam kilka razy na TV5 serial "Foudre", u nas pt. "Odnaleźć Alice" ;p
chyba przegapiłam ostatni odcinek , bo dzisiaj zamiast NAP leciało jakieś "Chante!" o podobnej fabule :P
NARESZCIE!!!!!!!!Widzę,że wy również oglądacie serial 'Nos Annees Pension":)Tak się cieszę,że są chociaż oprócz mnie jeszcze te 2-3 osoby,które lubią ten serial.Szkoda,że w Polsce nikt go nie zna,a zachwyca sie jakimiś tam "High School Musical","Lost",czy jakiś tam jeszcze innymi(nie obrażając nikogo)."NAP" to najlepszy serial na świecie jak dla mnie i zawsze nim pozostanie,jeszcze nigdy nie oglądałam tak genialnego serialu:)
Pozdrawiam wszystkich!!!
jeden z lepszych francuskich seriali to "La plus belle la vie",ale niestety nigdzie w Polsce tego nie mozna sledzic:/
ja uwielbiam " Sous le soleil " w polskiej tv lecial pod tytulem "St Tropez", moze ktos, czy na jakims kanale jest teraz emitowany? We Francji lub w Polsce.
Polecam tez serial " Siostry " leci na tvn style :)
Francuzi, w przciwnienstwie do naszych rodakow, nie wymagaa oplat za ogladanie tv przez internet:) Jesli ktos ma ochote i nie ma dostepu telewizyjnego do fajnych prgramow po francusku, polecam stacje M6, super seriale programy etc;)

http://www.m6replay.fr/
à rysarek:
"La plus belle la vie" leci na TV5 Monde. Dzisiaj akurat przypadkiem widziałem :]
http://plus-belle-la-vie.france3.fr/?page=videos&rubrique=episodes&id_article=4622

dla wielbicieli serialu;) tout en ligne
Dzięki wielkie za linki ;) przydadzą się.
Ja mogę od siebie dorzucić stronke z filmami online. Głównie amerykanskie dubbingowane, ale tez są francuskie ;)

http://www.stream6.com/
dziekuje bardzo za link;)
Niedawno zakończono emisję serialu "Clara Sheller' na TV5 MONDE EUROPE.Świetny serial.Leciał także nie tak dawno na HBO,czyli z polskim tłumaczeniem;-)
hej!
co do seriali francuskich , osobiscie polecam serial "H".
mozna niezle sie posmiac! ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa