Olimpiada

Temat przeniesiony do archwium.
Hej:)
I jak tam po olimpiadzie w gimnazjum?:D Przeszedł może ktoś z Was?:) Jak sądzicie trudna była?:DA może łatwa?? I jak tam ogólne wyniki o ile już znacie:)??
Pozdrawiam:):)
no i co? nikt nie był na olimpiadzie? żadnych wrażeń.?:P Może jednak?:D
witam:)
ja bylam na konkursie pzedmiotowym z francuskeigo w tym roku. jestem w 3 klasie gimnazjum. przeszlam dalej jako jedyna ze szkoly:P szczerze mowiac nie bylo trudne wcale a tak nas straszyli :P

i w zwiazku z tym mam wazne pytanie. chcialabym sie poduczyc slowek ktore sa w wymaganiach (tzn na dane tematyki). czy wiecie moze czy sa dostepne jakies listy słowek albo cos takeigo..?
ooo, ja też jestem w 3 klasie i tez jako jedyna przeszłam ze szkoły:) spodziewałam się czegoś trudniejszego(byłam pierwszy raz) ale się okazało ... nawet proste:) jak słyszałam że były trudne na angielskim i niemieckim to się mojego francuskiego bałam ale wszystko poszło dobrze i przeszłam:)
a co do listy słówek to nic o takiej nie wiem, ja się uczę ze słowniczka tematycznego:)
a co to za slowniczek ?:P mi sie nie chce kartkowac slownika.. ale chyab tak be najlepiej:P

no ja szczerze mowiac poszlam bo mi nauczycielka kazala ;/ i taka niespodzianka :) a ze przeszlam tez z 2 innych to teraz trudniej mam.. ile mialas punktow?ja 88 .. i zrobilam bardzo glupie bledy
ja miałam punktów 94:)też głupie błędy zrobiłam ale się cieszę że przeszłam:) ja poszłam bo francuski uwielbiam, lubię się go uczyć i poświęcam mu dużo czasu więc z żadnego musu iść nie musiałam:)

A słownik mam tematyczny:)więc nie muszę szukać pojedynczych słówek tylko mam od razu to co chcę:)
oo brawo:)
ja tez bardzo lubie ucze sie 9 rok ale nie umiem tyle ile powinnam powniewaz musialam 3 lata temu zaczac od podstaw i nie cofam teraz...
swietny slownik ;)
ja się uczę od 1 kl. gimnazjum ale dość intensywnie:):)Mam świetną nauczycielkę i w ogóle:):)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia