co sądzicie?

Temat przeniesiony do archwium.
Pytanie jest do tych, którzy tam byli lub mieszkaja. Co sądzicie o cote d'azur? Jak wam się tam podoba? Czy podobają wam się klimat, ludzie, kultura, obyczaje, miasta, krajobrazy? Czy jest coś czego tam unikacie, co wam się nie podoba? Proszę o odpowiedz.
Ok kilku lat spędzam wakacje na lazurowym i jestem zafascynowana tym regionem, dlatego też postnanowiłam tam studiować i zamieszkać na stałe ( mam nadzieje ) Widoki są świetne, błękitne i ciepłe morze, słońce przez prawie cały rok, łagodny klimat... ( Obejrzyj sobie fotki w googlach, chociaż nie oddają one w pełni uroku tego miejsca) Poza tym ludzie, których spotkałam byli bardzo mili, pozytywnie nastawieni do życia, uśmiechnięci i życzliwi. Jedzenie też smaczne, swieże bagietki i wino... :) Słyszałam, że to drogi region, ale to nieprawda. Ceny są porównywalne z innymi krajami. Jedyne, co może zniechęcać to natarczywi arabowie, ale nie jest to aż taki problem. Szczerze gorąco polecam to miejsce.
zgadzam się z wcześniejszą wypowiedzią - jedyne co mnie tam baaaardzo denerwuje to brudne (bardzo brudne) plaże...

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa