Fantastyka francuska

Temat przeniesiony do archwium.
Ciekawie mnie, czy ktoś z Was czytał jakieś książki francuskie należące do tego gatunku - sama z niczym się nie zetknęłam, a bardzo mnie ta kwestia interesuje. Jaka jest kondycja francuskiej (lub szerzej - frankofońskiej) fantastyki? Czy Francuzi mają swojego Lema i Sapkowskiego? Czy moglibyście polecić jakieś książki?
bardzo ciekawy temat!
przychylam się do pytania.
niestety, sama nic nie wiem o francuskiej (frankofońskiej) fantastyce, więc chętnie dowiem się od innych
....nikt nie wie?
... Bernard Werber i "Les Fourmis"? niestety, nic innego mi do głowy nie przychodzi:(
Zasięgnę informacji u znajomych, mnie też to nurtuje od jakiegoś czasu, choć i tak chwilowo nie mam czasu na poczytanie sobie.
I co, Ojcze, zasięgnąłeś już informacji u znajomych?:)
Czekamy z niecierpliwością na Twoje (a właściwie Twoich znajomych) informacje :)
właśnie.
Z niecierpliwością.
sooto, tak, tak! Werber jest fantastycznym pisarzem! "Dzień mrówek" i "Imperium mrówek" na pewno dobrze się czyta, ale ja jestem zauroczona jego >la trilogie des Dieux< - u nas ukazały się tylko dwie pierwsze części: "Szkoła bogów" i "Oddech bogów". Trzecia to "Le Mystère des Dieux",we Francji wyszła niedawno, bo pod koniec ubr, więc trzeba poczekać na polską edycję. Naprawdę warto!
Cudownie, że ktoś odpowiedział:)
Dziękuję:*
I oczywiście czekamy na inne propozycje.
co do mrówek to się zgadzam:) ksiazka jest super. ale "bogowie" tak srednio mi sie podobali. kwestia gustu zapewne.
niestety, nie znam zadnych innych ksiazek sf francuskich autorow, jedynie kilka komiksow, ktore pod kategorie "science-fiction" mozna ewentualnie podciagnac:)
Proszę o pomoc .. dlaczego nie moge zalozyc konta na copainsdavant na dłużejniz kilka dni ?? moze ktoś jest mi w stanie pomoc?? z góry dziękuje
hej=) nie za bardzo rozumiem Twoje pytanie-jak to nie mozesz dluzej niz na kilka dni? ja swoje zalozylam juz ponad pol roku temu i wcale mi nie zniklo po kilku dniach, hmmm
Po kilku dniach - dwoch /trzech poprostu nie moge sie zalogowac;/ i nie wiem dlaczego ??
moze popelniam jakis blad przy wypelnaianiu formularza rejstrujacego ??
Witaj :-)
Wiesz co miałam podobny problem. Okazało się pózniej, że albo wpisywałam błędny adres mejlowy (mam kilka) albo hasło. Wkurzało mnie to niemiłośiernie.
Az w końcu zapisałam sobie gdzieś to hasło i już było ok.

Czasami przy wprowadzaniu hasła robi sie jakie literówki, jest włączony Caps Lock, albo poprostu wpisujemy nie to hasło co trzeba.

Jesli jesteś pewna adresu, a hasła nie to skorzystaj z opcji "Mot de pass oublié" wpiszesz tam swój adres i przyslą Ci twoje hasło na adres mejlowy.

Pozdrawiam
Ola
jestem pewna adresu i haslo a mimo to nie moge sie zalogowac. nie wiem co jest grane...a tak bardzo zalezy mi na tym koncie.;(
Niteczko mam do Ciebie ogromną prośbę czy pomożesz mi wypełnić informacje na compaindavant ?? nie znam francuskiego a bardzo mi zalezy na koncie ..
W Polsce zostało jeszcze wydane nakładem MAGa "Na zdrowie" Fabrice'a Colina - w oryginale "A vos souhaits"; autorką przekładu jest pani Ewa Pfeifer. Książka powinna się spodobać przede wszystkim fanom steampunku.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia