Rozszerzenie

Temat przeniesiony do archwium.
W szkole jestem na podstawie po dwie godziny tygodniowo + cztery z dodatkowego. Za dwa lata zdaję maturę. Chętnie pokusiłbym się na rozszerzony franc. jednak boję się, że mam za duże zaległości (w stosunku do rozszerzenia).
Ostatnio myślałem, nad zakupem jakiejś książki lub ćwiczeń do samodzielnej pracy nad tym językiem, ale nie mam kogo się poradzić. Muszę nauczyć się pisać wypracowania itp. Jakie materiały proponujecie? Proszę o odpowiedź, pozdrawiam.
Polecam książkę z szkolnego wydawnictwa omega 'Matura 2008',poziom rozszerzony.Są tam wszystkie zadania z matury rozszerzonej zgodne ze standardami egzaminacyjnymi.sama chętnie z niej korzystam;)
nie kupij mautry 2008, poszukaj wsrod znajmoych moze maja wczesneijsze lata,, to sie NIC nie zmienilo, lub prawie niczym, zadania te same (porownywalam pobierznie). wiec szkoda wydawac kasy ,jak jestem pewna ze ktos bedzie taka mial:D
taaak, zmieniają cyferke tylko, żeby ludzie myśleli że jak inny numerek to inne zadania..

swoją drogą rozszerzenie jest tragicznie trudne jak dla mnie :/
RAczej chodziło mi o to,że polecam akurat tę ksiażkę ze względu na treści,a to czy będzie z 2008,2007 czy 2006 roku nie stanowi różnicy;p faktycznie zadania są takie same
ja rozumiem, ze chodzilo Ci o sama ksizka, ale to byla tylko moja sugestia zeby nie przeplacac:P Pozdrawiam Kinga
Ja równiez polecam mam 2005 a prawie niczym nie różni sie od 2008 :) I wcale nie jest takie tragiczne :) Chociaz najłatwiejsze też nie jest :)
dzieki... popytam wśrod znajomych, mimo że z mojego otoczenia chyba nikt nie zamierza zdawać francuskiego. mam nadzieję, że mnie ta książka nie przerazi...
A ja mam pytanie do osób, które już są po maturze a korzystały z Omegi:
jak się ma poziom tych książek do tego co dostaje się maturze? Tzn czy mając ok 90% z tych testów mam się spodziewać mniej/tyle samo/więcej na maturze?
Chodzi mi konkretniej o poziom rozsz.

z góry dzięki za odpowiedź!
ta książka do rozszerzenia jest nieco trudniejsza, niż to co dostajemy na rozszerzonej maturze :)
dzięki :) podniosło mnie to na duchu :)
Nie chcę juz zakladac nowego tematu, więc napiszę tutaj ;)

Mianowicie mam pytanie na jakim poziomie jest rozszerzona matura z francuskiego- B1, B2?

Jeśli ktoś wie, bede wdzięczny za odpowiedź.
B1/B2 ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie