Matura rozszerzona FRANC.

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 98
ja składam na lingwistyke ang-franc na UW, ale zobaczymy jak to bedzie ;] jak nie wyjdzie to na romanistyke
a też na UW? :)
tak jest na UW ^^
a idzie ktoś na UŁ? ;P
wybiera się ktoś na uam??
Whiteeee jak Ci poszedł angielski? ;>
a ja wybieram się na iberystykę na uw, ale nie wiem czy w tym roku znowu bedzie tak wielu chetnych bo nic innego poza tym nie chcę studiować
a co to jest ta iberystyka?
filologia hiszpańska
Dopiszę się. Zdaję rozszerzenie, a chciałabym na UJ lub UWr :)
hej a jak wam poszedl angielski rozszerzony ;>
Jestem po rozsz. ustnej z fr.

materiał :
zakupy, przeceny, hipermarkety, a male sklepiki

temat:
konflikt miedzy pokoleniami- co to, przyczyny, skutki i podac przyklasy z zycia

lub

Wielkanoc i Boze Narodzenie jako okazja do kupowania. Jaki maja wplyw swieta na zycie spoleczne i rodzinne.
pozdr
Jestem po rozsz. ustnej z fr.

materiał :
zakupy, przeceny, hipermarkety, a male sklepiki

temat:
konflikt miedzy pokoleniami- co to, przyczyny, skutki i podac przyklasy z zycia

lub

Wielkanoc i Boze Narodzenie jako okazja do kupowania. Jaki maja wplyw swieta na zycie spoleczne i rodzinne.
pozdr
no to chyba nie takie złe co ? i ile punktów;>
łee fajne tematy ;)
hej a co do matury rozszerzonej to jak mieliście w pierwszym słuchaniu? ;>
ja zrobilam wszystko prawda;d;d
Wszystko było fałsz według mnie, tylko to zdanie z tym dojazdem, który przekracza 20 minut to była prawda. Od razu mogę wam podać odpowiedzi do ostatniego tekstu:
1.se plaignent
2. leur
3. quelle
4. en tete
5.confondus
6. privilégiant
to zarąbiście w żadne nie trafiłam chyba ...!;p
też tak mam:)
(ostanie zadanie:)
to masz dobrze (i zresztą ja też :), bo ten tekst jest w jednej z moich książek i to są już pewne odpowiedzi... A poza tym dla geniuszy takich jak ja - odpowiedzi są na gazeta.pl :P
podasz adres?
http://www.edulandia.pl/Edulandia/1,98377,7905510,Matura_2010___jezyk_francuski__odpowiedzi_do_poziomu.html

Tylko do podstawy jak na razie (ale do rozszerzenia jeszcze nie ma arkuszy na cke), przepraszam, że tak późno, pewnie już znalazłaś :)
Podstawy nie pisałam, czekam na rozszerzenie:)
Ale dzięki za link:)
A jak masz inne zadania (zwłaszcza chodzi mi o słuch)?
Nie, niestety nie mam... Coś mi się wydaje, że odpowiedzi do rozszerzenia z francuskiego będą dopiero jutro (np. z chemii rozszerzonej ukazały się chyba dopiero dzisiaj, ale nie jestem pewna, bo nie zdawałam). Ale teraz przynajmniej mogę popaść w chwilowy (oj, coś mi się zdaje, że bardzo chwilowy) samozachwyt, bo na podstawie miałam wszystko dobrze i w liście raczej nie miałam żadnych wątpliwości ortograficznych, oprócz oczywiście uzgadniania participe passe (chodzi o COI i COD)... więc będzie raczej dobrze :)
a pamiętasz może odpowiedzi w zadaniu 8? (rozszerzenie)
Przepraszam, źle przeczytałam, myślałam, że chodzi o to czy mam jeszcze jakieś inne zadania rozwiązane na pewno dobrze...
W słuchaniu w pierwszym wszystko dałam faux, oprócz zdania z dojazdami "specjalnymi", które przekraczając 20 minut...
W tym tekście z wielbłądami miałam dużo wątpliwości... W końcu dałam mniej więcej coś takiego:
1. o tym, że wielbłądy służyły do handlu i przewożenia ludzi
2. teraz wielbłądy służą także do czegoś innego
3. to, że ktoś nie ma wielbłąda oznacza, że jest biedny
4. to o tym tradycyjnym serze tch-coś tam
mam tak samo pierwsze 3 :d
Ale przy ostatnim, myślałam i myślałam, i w końcu wymysliłam, że nie będzie to o serze z Nigerii tylko o tym, że nie sprzedają ich w Europie. Bo mądrala wymyśliłam, że chyba nie wolno sprzedawac żywności z bodajże tam był fosforan sodu? Teraz już nie pamiętam. ale jak wyszłam śmiałam się sama z siebie :D
powiem ci, że ja kombinowałam tak samo... ale w końcu stwierdziłam, że tamto donc mi coś nie pasuje i w ogóle, więc w końcu strzeliłam z tym tradycyjnym serem ;P
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 98

« 

Brak wkładu własnego

»

Życie, praca, nauka