polecam słownik!!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
jeśli ktoś poszukuje dobrego a zarazem w miare taniego słownika do francuskiego to polecam słownik z gazety wyborczej, ktory jest dostepny od dzis za 37 zl. bardzo sie oplaca, ma 60 tys hasel (jak na slownik to mozna powiedziec za srednio zaawansowany) i jest bardzo rzetelnie zrobiony!!! dobra okazja dla pasjonatow francuskiego ;)
hej, ja sie bawie z francuskim tydzien i tez wlasnie sobie kupilam. Slownik ok, cena ok, ale ta gramatyka z tylu taka chaotyczna, albo ja dzisiaj myslec nie moge ;)
no nie taka zla ta gramatyka ale tez nie najlepsza. no ale w sumie to gramatyki i tak sie musisz nauczyc osobno, to jest tylko telegraficzny skrot... i tak w niektorych slownikach nawet nie ma wzmianki o gramatyce, wiec jest dobrze:)
Dzięki wielkie za info o słowniku! Także kupiłem i jestem zadowolony. Pozdrawiam !
A ja parę dni temu dostałam upatrzony słownik Collinsa. Także ma 60 tys. haseł, ale kosztował niecałe 30 zł. Podoba mi się, jest łatwy w użyciu (hasła zaznaczone są na kolorowo razem z przykładem użycia w zdaniu, wymowa pisana prostym językiem), dodatkowo gry słowne, i takie rzeczy typu liczby, ułamki, jak napisać list, rozmowa telefoniczna, określanie czasu. Polecam!

»

Pomoc językowa