wymowa :)

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 121
ja równierz poprosiłabym o ten plik , który ułatwi mi na nauke, ślicznie, prosze, mail [email]
Cześć jeśli mógłbyś prześli mi ten plik z góry dziękuje
mój adres [email]
czesc tez bym chciala ten plik moj email [email] z gory dzieki
a ja proponuję wszystkich chcącym się bardziej dokładnie zapoznać z zasadami wymomy francuskiej , słuchanie francuskich piosenek. Występuje w nich dużo słów a słuchając ich szybko wpadają w ucho potem możemy zobaczyć ich pisownie, do tego polecam stronę www.paroles.net znajdują się tam teksty wszystkich starych i najnowszych piosenek po francusku. Strona jest napisana po francusku ale osoby nie znające tgo języka się połapią , pamiętajcie tylko ze titre = tytuł artiste = artysta
polecam ten sposób ponieważ niektóra słowa i łaćzenia literowe są wymawiane nieco inaczej niz w podręcznuiku piszę, np. erreur - błąd
eu w tym słowie wymawiane jest czasem podobnie bardz do i również końcowe é wymawiają nieraz podobnie do i, jest to słychać głównie w piosenkach

Dziękuję Bardzo, jeśli są tutaj jakieś błędy to proszę zweryfikować:P:P:P Merci
nie za bardzo sie z toba zgodze ze teksty piosenek to najlepsze zrodlo do uczenia sie jezyka. bardzo czesto wystepuja w nich niegramatyczne konstrukcje i rozne zwroty ktorych nie uzywa sie w mowieniu czy pisaniu (w polskich, angielskich piosenkach przeciez tez czesto sie to zdarza)
a co do wymowy, no coz, nigdy nie slyszalam zeby mowiacy francuz wymiawal tak wyraziscie to koncowe e (nieme), tak jak spotyka sie to w piosenkach...
ja też tak sądzę i dlatego polecam stronę, o której już tu zapewne pisałam, a mianowicie chodzi mi o stronę radia francuskiego, na której są różne ćwiczenia ze słuchu, a przede wszystkim codzienne wydanie wiadomości "en francais facile". A do tego udostępniane są skrypty, więc można słuchać autentycznych Francuzów śledząc tekst, naprawdę napisany prostym i przystępnym językiem:)
http://www.rfi.fr/Fichiers/langue_francaise/index.asp
prosze o przesłanie zasad tej wymowy francuskiej ..... [email]
merci becaup
Ja wiem że stary post, ale czy też mogłabym prosić o ten plik z wymową? To ważne czytanie sprawia mi ogromną trudność a za pare miesiecy egzamin...:) Z góry dziękuję
[email]
hej ja tez bym chciala jakbys mogl mi przesłać tez. Moj meil to [email] Prosze bo mam prpblemy z wymowa:)
mógłby mi ktoś przesłać ten plik?? zaczynam sie uczyć francuzkiego, a ta wymowa jhest troszke dziwna :P
pozdrawiam - [email] - licze na was :*
możesz przesłać i do mnie
dziękuję
Cześć!Ja byłabym zainteresowana tym plikiem dotyczącym wymowy.Więc jeśli możesz to prześlij mi na podany adres:-)) Z góry dzięx
oo ja tez poprosze pliczek jesli mozna...jesli dla mnie starczy hehe. moj e-mail: [email] dziex z gory i pozdro
A mozna tez troche sie pobawic za gratis
zobacz
http://www.imagiers.net/myegallery.php?&do=showgall&gid=1
moze wiecej wyboru na stronie czolowej
http://www.imagiers.net
ja tez poprosze wymowe :D:D

mail: [email]
Lux masz jeszcze ten plik z wymową francuskiego?? Jak tak to prześlij mi proszę na adres [email] Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Albo jeżeli ktoś z Państwa już ma ten plik z wymową to bardzo bym prosiła o przesłanie na adres [email] Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam wszystkich.
ja też poprosze o ten pliczek jeżeli go ktoś jeszcze ma na góry piekine dziękuje i to mój mail [email]
hej hej bardzo prosze o ten plik do nauki wymowy
dzieki
acha moj adres to [email]
Jeśli mógłbym prosić o ten plik :) Bardzo bym go chciał :) Moj mail [email] :D Merci d'avance :)
Mam prośbe gorąca do ciebie, czy mógłbys mi przesłac plik z wymową, o który wszyscy tak chętni pytali. Ania [email]
czy ja też mogłabym prosić o ten plik?? Bardzo podoba mi się ten jezyk i chciałabym zacząć się go uczyć :) mail: [email]
Hej... Mam prośbę.... Mogę też prosić o ten plik ? (e-mail: [email] A i słowo : REMERCIE (dziękuje) czyta się REMERSIE czy REMERKIE..? Będę wdzięczna za odp... I za ten plik :)Pozdro dla wszystkich
A właściwie to słowo Remercie tzn. dziękuj ;D (z tego co wiem :) )ale prosze o odp :)
blagam,jeśli możesz,przyślij mi plik z wymową francuska
dzięki
[email]
moge tez proscic o ten plik ? z gory dziekuje :)
honey-89@ wp pl [wiadomo kropki pomiedzy] ;)
JA bym poprosił [email]

Wielkie dzieki...
poproszę i ja o ten plik z wymową: [email]
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 121

»

Programy do nauki języków