nauka plskiego dla francuzow

Temat przeniesiony do archwium.
czy mozecie mi pomoc zapisac polski alfabet fonetycznym francuskim????
Mam swietnie opisany caly "système des signes graphiques utilisés dans la langue polonaise", ale nieststy w ksiazce "nous apprenons le polonais". Wszystko jest bardzo ladnie wyjasnione, kazda gloska jest zapisana osobno, razem z kilkoma przykladami. Jesli podasz mi maila postaram Ci sie to jutro podeslac. Musze wczesniej znalezc sterownik do skanera, bo moj komputer jest swiezo po formatowaniu :).
czy posiadacie jakies linki do nauki jezyka polskiego z wyjasnieniem po francusku dla francuzow:)
Mozna sie jeszcze podlaczyc do tego opisu? Mam tu jednego Francuza, ktorego trzeba by jakos wprowadzic w tajniki naszego pieknego jezyka, a nie bardzo mam pomysl jak to zrobic. Mam nadzieje, ze skaner zadzialal:) Moj mail to [email]
To może i ja się załapię na tę wymowę. Z góry merci!
Dopiero zauwarzylam, ze w ogole ktos odpowiedzial :). Teraz bardzo sie spiesze, ale jak wroce, to obiecuje przeslac wam obojgu!
wyslane :)
Dzięki! Na pewno się przyda!
Byłabym wdzięczna za przesłanie także i mi tej wymowy.
Mój mail: [email]
Z góry ślicznie dziękuję i pozdrawiam,
Magda
Polecialo :). Jesli ktos jeszcze chcialby, zebym przeslala mu ta wymowe, to serdecznie prosze o zalozenie nowego postu, bo ciarki mnie przechodza, jak patrze na swoj blad ortograficzny powyzej i wolalabym go juz nie ogladac ;)...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Kultura i obyczaje