Delf

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich forumowiczów :-)

Ja mam pytanko do osób, które zdawały Delfa.
Otóż chciałabym podejść do A2 lub B1 w przyszłym roku, mam zamiar się przygotować sama i nie wiem jak to zrobić :(
Szkołe ukonczyłam 15 lat temu (4 lata francuski w liceum), potem byłam au-pair przez 3 m-ce w Auxeurre, a do używania tego języka wróciłam w zeszłym roku ...
Znalazłam juz sporo stron w internecie pomocnych w nauce, mam ks. z gramatyką, piszę i rozmawiam z francuzami (przez emaile, czat i Skype). Ale mimio wszystko, nie mam żadnej koncepcji zoorganizowania sobie nauki....

Jezeli więc ktoś ma jakieś swoje sprawdzone metody bardzo proszę o podzielenie się uwagami tu na forum :-)

Z góry dziekuję :-))
Ola nie chcesz wejsc na gadu teraz? Zrobilybysmy szybciutko te zyczenia ktore mi wyslalas na maila. Moj numer: 7954620 i jestem wlasnie na niewidocznym.
pozdrawiam
no witaj, ja za 3 tygodnie zdaje delfa a1. w sumie a2 nie wiele sie rozni i zaluje ze sie nie zapisalem na a2... ale mam cale zycie przed soba. powiem ci jak ja sie ucze:
kupilem sibie ksiazke cle international poziom 1. ucze sie kolejno kazdego tematu rozszerzajac sobie slownictwo dzieki netowi i "campusowie cz.1. " oraz "champion a1" robie kolejno dzialy na serio a2 nie jest trunde ... trzeba of kors znac lexyke i gramy troche ae jezeli potrafisz ladnei skladac wypowiedzi... to nic nie stoi na dodze do 100 p. ::D pozdro
Crepique,
bardzo bym chciała, ale jestem w pracy i tu GG nie chodzi :-(((
Nie miej jednak może dzis wieczorem mogłabyś o jakiejś porze ?

Pozdrawiam
Oleszka
oki, ja jestem w sumie caly czas do 21, po prostu napisz do mnie, bede miala gadu wlaczone ale na ukrytym jak zwykle:)
oczywiście, jak bede w domu to dam Ci znać, ale pewnie nie wcześniej niż koło 18 bo mam zebranie w szkole syna.

Na razie
Pa @+++ Ola
A gdzie można znaleźć przykładowe arkusze egzaminów?? Są na jakieś stronce w necie??
www.ciep.fr
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Życie, praca, nauka