au pair biuro, porada

Temat przeniesiony do archwium.
Hej. Studiuje anglistyke.Mysle o wyjezdzcie na nastepne wakacje jako au pair do Francji.Jezyka kompletnie nie znam. Czy mam szanse wyjechac z bardzo dobrym angielskim i zerowym francuskim? Jakie biuro mozecie mi polecic? Czy znacie jakies strony gdzie rodziny szukaja au pairek na wakacje? Lepiej przez biuro czy przez neta?
czescrnJa wlasnie jestem fille au pair we Francji rnCo do Twojego pytania to pewnie ze masz szanse wyjechac z zerowym francuskim Umiesz angielski to bez problemu sie dogadasz bo tu wiekszosc rodzin zna ten jezyk A z czasem i francuskiego sie nauczysz bo bedziesz miala mozliwosc chodzenia na kursy zazwyczaj sa one bezplatnernJezeli masz jeszcze jakies pytania to pisz smialo a ja postaram sie pomoc [email] Pozdrowienia z cieplutkiej Francji Aga
A jak to jest z tymi kursami jezykowymi podczas pobytu u rodziny?
co do kursow to nie ma problemu Fille au pair pracuje 35 godzin tygodniowo i uzgadnia z rodzicami dzieci plan pracy Po prostu zaznaczysz na poczatku o ktorej godzinie jest kurs i wtedy nie bedziesz pracowac Chodzi o to zeby dobrze z nimi zaplanowac godziny pracy
No ale z tego co wiem to nie w kazdym miasteczku sa takie kursy ale nie martw sie bo w wiekszosci sa :)
A jak jest z zalatwianiem tego kursu?
uwaga, autorka pisze o wyjezdzie na wakacje
a wtedy wiekszosc szkol jest zamknieta...
w Paryzu i innych najwiekaszych miastach pewnie cos znajdziesz,ale inaczej to watpie... np. w Strasbourgu sa jedynie 3 tygodniowe kursy w lipcu
a tak to od polowy czerwca do pazdziernika jedyna szkola z kursami franc jest zamknieta...
a jak sie zalatwia kurs?
nie ma reguly
zazwyczaj rodzina powinna ci powiedziec jakie sa szkoly w okolicy, idziesz tam i sie zapisujesz
Ahaa..to nie ciekawie. Ja myslalem, ze to jakos w programie, no nie wiem, wliczone jest. A tu jednak nie...wszystko samemu zalatwiac? A to sa jakies specjalne kursy dla cudzoziemcow?
Pardon, za takie moze podstawowe pytania, ale ja sie po prostu nie znam, a w przyszlosci planuje wyjazd jako Au pair.
Ahaa..to nie ciekawie. Ja myslalem, ze to jakos w programie, no nie wiem, wliczone jest. A tu jednak nie...wszystko samemu zalatwiac? A to sa jakies specjalne kursy dla cudzoziemcow?
Pardon, za takie moze podstawowe pytania, ale ja sie po prostu nie znam, a w przyszlosci planuje wyjazd jako Au pair.
oczywiscie ze dla cudzoziemcow!
wiesz zalezy od rodziny, mnie zawiezli do szkoly, bo ja znali dzieki porzednim swoim au pairkom, kursy sobie sama wybralam,jakie chce
sama tez za nie placilam
zalezy jak umowisz sie z rodzina, niektore rodziny sa sklonne zaplacic au piar za szkole , inne nie, bo nie jest to ich obowiazek
za to ich obowiazkiem jest danie ci wolnego na pare godzin kursow w tyg
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa