Świetnie !
Masz czas żeby się przygotować ? Moje małe odkrycie to "French in action".
Trik polega na tym że ktoś uprzejmy wrzucił filmiki z tego kursu na Youtube.
Jeśli zdobędziesz książkę (wyd. Yale) możesz słuchać i czytać. Ja jestem zachwycona. Normalnie dvd z tymi filmami kosztuje 450 $ co jest sporą sumą.
Książka + filmy naprawdę się zazębia. Seria jest bardziej przeznaczona dla studentów i intelektualistów. Ja się zaczytuję w kółko.
Nie przejmuj się że książki są po francusku. Poziom dla początkujących naprawdę jest łatwy. Początek najwyżej ze słownikiem w ręce (kompie). Masz lekcje albo działy i przerabiasz pewne grupy słów lub zagadnien.
Vocabulaire 350.. jest bardzo przyjazne.
Wogole pamietaj ze czesto książki mozesz obejrzec. Na Amazonie poszukaj tytułu a potem opcji kartkowania. (feuilleter)
http://www.amazon.fr/gp/product/2[tel]/ref=s9_simh_gw_p14_i1?pf_rd_m=A1X6FK5RDHNB96&pf_rd_s=center-3&pf_rd_r=03RHT7VNHRS2M50VD0Z9&pf_rd_t=101&pf_rd_p=463375573&pf_rd_i=405320
Jeśli nie ma wystarczających info, szukaj na Amazonie kanadyjskim, brytyjskim albo niemieckim.
Vocabulaire 350.. jest bardzo przyjazne. Np budujesz slownictwo np: rzeczowniki - synonimy, antonimy.
Jeśli możesz i chcesz kup sobie słownik Oxford Hachette
fra- ang na cd. Jest tam opcja lektora ktory czyta słowa lub zdania które wkleisz w okienko.
Można bez końca. Obejrzyj gramatyki, książki - textbooks.
Bardzo dobrą opinią cieszy się wydawnictwo CLE (niemieckie ?).
Tyle że chyba najtaniej we Francji. OK
Pozdrawiam i powodzenia.