podręcznik - proszę o poradę.

Temat przeniesiony do archwium.
mam za sobą rok lektoratu (nie na świeżo). chcę sobie na własną rękę przypomnieć i usystematyzować gramatykę i szukam podręcznika który mi w tym pomoże.
najlepiej mi się uczy z opasłych, zwięźle napisanych tomów z mnóstwem tabel, odmian i przykładów.
przeglądając to forum przykuł moją uwagę podręcznik marii szypowskiej. czy spełni (chociaż mniej więcej) moje wymagania? będę wdzięczna za wszelkie komentarze i sugestie.
Bonjour :)

Moim zdaniem, ciekawą propozycją jest REPETYTORIUM GRAMATYCZNE wydawnictwa LektorKlett, autor Katarzyna Kwapisz-Osadnik. Książka podzielona jest na działy gramatyczne, a w każdym z działów - podział na stopnie zaawansowania. Dobre wyjaśnienie gramatyki poparte ćwiczeniami wraz z kluczem. Cena ok. 33 złotych. Pzdr! anna
Moim zdaniem w samodzielnej nauce najlepiej skupić się na słownictwie ,nauka słówek zdań . Gramatyki samemu człowiek dobrze nie przerobi takie rzeczy najlepiej uczyć się w szkole lub na prywatnych lekcjach ,dobrze jest jedynie uczyć się gramatyki początkującej aby wiedzieć jaki jest szyk zdania w danym języku . Nie trać czasu na gramatykę . Ucz się z tej Szypowskiej to dobry podręcznik ewentualnie możesz sobie kupić Pas de probleme. Powodzenia.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia