au pair.zima.alpy.pilne

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie,
Szukam dziewczyny na moje miejsce do fajnej rodzinki.
język francuski komunikatywny i angielski- obowiązkowo, +prawo jazdy.
obecnie jest 2,5 roczna swietna dziewczynka, za 1,5 ca bedzie bobas- jak wiadomo z takim jest najmniej pracy.
Jednak rodzinka chce dziewczyne, ktora juz wczesniej sie zajmowala takim malenstwem.

Wszelakie informacje dodatkowe: [email]

:)
pozdrawiam
z noworodkiem jest najmniej pracy? a to nowina:)
wolisz biegac za 3 latkiem, miec oczy dookola glowy bo sie wspina wszedzie, uwazac na to co mowisz, bo lapie wszystkie slowa, tlumaczyc gdy czegos nie chce, negocjowac, cierpliwie czekac az sie usmiechnie gdy sie obrazi, wymyslac co raz to nowsze zabawy gdy sie znudzi....
podczas gdy noworodka karmisz, przewijasz, usmiechasz sie, spiewasz i czekasz...az sie obudzi z jednej z wielu drzemek.
wybor nalezy do Ciebie:P
pozdrawiam..:)
oj nie:) ja juz mialam swoj wybor i niestety opiekowalam sie noworodkiem i to byla bardzo ciezka praca:/ na poczatku jest tak jak mowisz, ale po 2 czy 3 miesiacach jak dziecko zaczyna budzic sie czesto, plakac bez powodu albo rodzice wychodza na kolacje 2/3 razy w tyg( wracaja ok 3h nad ranem) i to aupair ma wstawac 3razy w nocy, to juz nie jest smiesznie:/ ja tam wole podrosniete dzieci(4 lub 5 lat) jesli od samego poczatku pokazesz dziecku ze nie moze toba manipulowac to wszystko bedzie ok. moim zdaniem nie trzeba sie spoufalac tylko jasno tlumaczyc co wolno a co nie:)
hmm ja tam patrze na to wszystko z perspektywy 4 lat i wczesniej nie zadawalam zadnych pytan, bo liczylo sie tylko to ze lece do paryza. mysle, ze zeby miec dobre stosunki z rodzinka i przetrwac tam rok to trzeba wiedziec o wszystkim: od kieszonkowego po przez wielkosc pokoju jaki gwarantuje rodzina az do koloru poscieli:P. a po za tym kto ma sie opiekowac tym malenstwem w ciagu dnia? czy jest druga niania? bo o ile mi wiadomo czas pracy aupair ma wynosic nie wiecej niz 5h dziennie. czy jest zapewniona szkola jezykowa? czy bede miala kontrakt pracy, carte vital? czym zajmuja sie rodzice? czy bede musiala jechac z nimi w kazde ferie i opiekowac sie dziecmi? ile bede miala urlopu na swieta? kurcze to sa podstawowe pytanie jakie powinna zadac fille aupair. kurcze pisze troche nie na temat, ale wkurza mnie to jak podstepne i skape sa rodziny i jak wykorzystuja dziewczyny. no nic wygadalam sie i czuje sie lepiej:)
rodaroux, wybacz jesli Cie czyms obrazilam. ciesze sie z bylo Ci z rodzinka dobrze i ja polacasz. ja chyba zbyt wiele razy zostalam oszukana.
pozdrawiam i zycze milego dnia:)
jodika

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia