Po polsku to ma być mniej więcej tak :
Tematem zadania było napisanie czy jestem za Tatrami czy za Bieszczadami i dlaczego.
Jestem za Tatrami gdyż je kocham. Kiedy wyruszam w podróż w Tatry mam przyjemność wspinania się i oglądania pięknych krajobrazów. Mogę też zobaczyć wiele różnych zwierząt. Wspinaczka i górskie wycieczki to moja pasja. Lubię przezywać nowe i niebezpieczne przygody. Wspinać się na 500 metrów nie jest dla mnie trudno. Góry wymagają dobrej kondycji fizycznej, dlatego to miejsce dla wybranych. Pogoda szybko się zmienia, ale to miejsce przyjemne. Lubię zarówno góry jak i morze ale Tatry to moja pasja.
A to moje wypociny:
Je suis par le Tatry parce que j'adore les. Quand je partis en voyage un Tatry, j' ai le plaisir le grimper et de regarder de beau paysage. Je peux aussi vivent beaucoup animaux. De monter et de montagne voyager sont ma passion. J'aime vivre de nouvelles et de dangereusement axperiences. Monter á 500 m ce n'est pa difficulté pour moi. La montege demande une bonne condition puipique, parce que il est la place pour les élus. Le temps change vite, mais c'est un endrout agréable. J'adore également la montagne et la mer mais une Tatry sont ma passion.