Musze na jutro oddac moja prace nauczycielce i jakby ktos poprawil moja prace bylabym wdzieczna:) niebardzo wiem kiedy wstawiac akcenty;(
Ferie zimowe spędzilam wraz z moja rodzina na Slowacji.Pogoda byla bardzo dobra.Po jednodniowym odpoczynku zaczelismy jezdzic na nartach i snowbordzie .Wieczorami spacerowalismy po miescie i jedlismy kolacje w pizzerii lub restauracji.Drugi tydzien spedzilam w domu .Spotykalam sie z przyjaciolmi i rodzina.gralam w gry komputerowe(na komputerze),czytalam ksiazki i ogladalam ciekawe filmy dvd.Mysle,ze ferie byly ok,ale mogly trwac dluzej.
Les vacances d'hiver je les ai passes avec la famille en Slovaque( nie jestem pewna).le temps etait tres beau.Apres un jour de repos,on a commence a faire du ski et du snowbord.Le soir ai se promenait dans la ville et on dinait dans un pizzeria ou un restaurant .Le seconde semaine,je l'ai passee a la maison.Je rencontrais mes amis et la famille.Je jouais sur l'ordinateur ,je lisais des livres et je regardais des films dvd tres interessants.Je pense que les vacances ont ete ok mais ils pouvaient durer plus longtemps.