Nie pisałam dwa lata.. sklejam zdania gorzej niz dzieciak z przedszkola, al wierze ze kiedys sie poprawie w pisaniu po francusku:)
bardzo prosze o spawdzenie:0 to jest niby folder o włocławku zachecajacy do przjazdu do tej miejscowosci:)
Włocławek est la belle ville intéressant ville. C’est une ville qui se trouve à le censtral du pays. Par włocławek coule la vistule. (przez włocławek płynie wisła. To zdanie jest brzydkie I niepoprawne. Może ktos wie jak napisac. W tej miejscowości Wisła znalazła swoje koryto). Il y a 120, 1 habitants.Cette ville est le siegé évqêue. ( w tej miejscowości znajduje się siedziba biskupów włocławskich). Le patron de Włocławek est bénédiction Michał Kozak qui Il a été le évqêue et pendant le Second Cuerre Mediale Il a survivre le supplice. (patronem włocławka jest błogosławiony M.k. który był biskupem i podczas II wojny swiatowej przezywał meczarnie) Włocławek est le central culture a l’Est de la kujawy. (włocławek jest centrum kultury wschodnich kujaw) Il y a de Theatre suous le patrogne włodzimierze g. , de museum “ziemi dobrzyńskiej” e de gallery art (galeria sztuki współczesnej). Tu peut vister beaucoup de monuments” la place de libérte (plac wolności), la monumente bechiego (pomnika bechiego) et historique cathedrale (zabytkową katedre włocławska)
Dans cette ville est beaucoup ensemble par example Choeur vladislavia. (w tej miejscowosci jest dużo zespołow artystycznych) “to właśnie tam” jouez célebére l’equipe "anwil" de la basket-ball. Cette ville est purete. (to miastoi jest czyste ale lepiej by było to miasto wyróznaia sie czystościa) Dans le temps libre tu peux se balader “po” le quais de la Vistule. (w wolnym czasie ty mozesz pospacerowac po nadbrzeznych bnulwarach wisły)
“po cieżkim dniu: tu peux se reposer dans le parc. La tu peux asseoir et …. (po ciezkim dniu ty możesz odpocząć w parku łokietka. Po prostu usiądz i zachwycaj się widokiem przepływającej przez park rzeki Zgłowiączki).
Il y a le beaucoup magnifique restaurant. Tu peux prendre delicieux repas. Quand est le soir tu peux emmener ton amis pour le chc club ou aller dancer pour la discoteque. (wieczorem mozesz zabrac swoich przyjaciól do super klubów lub mzecie isc potańczyć). Nous avons le grand cinéma et la piscine.
i jak jest. "zapraszamy serdecznie, naprawde warto odwiedzić to piekne miasto"
wiem ze straszne.... ale nawet nie mam czasu sie zastanawiać. jutro mam 6 spr. :(