list - kto sprawdzi? Ślicznie proszę o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
jest to list z tegorocznej matury z podstawy. Oto polecenie:
Znalazłeś/łaś pracę sezonową we Francji. Wyjedziesz tam w czasie wakacji. W liście
do kolegi z Paryża:
• poinformuj o swoich planach i uzasadnij powód takiej decyzji
• przedstaw rodzaj pracy i wyjaśnij jak ją znalazłeś/łaś
• określ czas trwania pracy i podaj miejsce swojego pobytu
• dowiedz się o jego plany wakacyjne i zaproponuj spotkanie we Francji.

Chier Thierry!

Comment ca va? J'espère que tous les OK! Je écris pour parler de mes plans pour les vacances. Je vais travaille en France de Mai à Septembre parce que je veux parler mieux le français. Je serai babysitter dans la famille en Nance. Les travaux disponibles sur le site avec des publicités www.job.pl
Comment passes tu les vacances? Est ce-que tu-rencontre avec me à Paris le 25 Mai? Ce serait cool!
J'attends la reponse. Accueillir les parents.

A bientot
XYZ

przepraszam za błędy ale dopiero się uczę :(
"Nie jest źle". :) Co do błędów jako takich to wkradło się kilka, mam jednak wątpliwości do jednego z punktów, który trzeba zrealizować. Nie napisałaś właściwie jak znalazłaś tę pracę. Owszem podajesz stronę, ale na maturze pewne słowa muszą się pojawić, np.: "znalazłam pracę dzięki...".
Co do błędów:
1. zamiast "tous les OK" (?) "tout est bien";
2. zamiast "je ecris" "j'écris";
3. "je vais travailler"- zapomniałaś o "r";
4. jeśli już to "je veux parler mieux français" (bez "le") albo lepiej "je veux perfectioner mon fraçais";
5. "à Nance" (przed nazwami miast nie używa się "en"), (nie chodziło Ci może o Nancy?);
6. "Comment vas-tu passer tes vacances" (lepiej mi to pasuje);
7. "Pourrait-on se rencontrer..." - "moglibyśmy się spotkać" (w pytaniach w piśmie stosuje się inwersję);
8. "cool" jest fatalne :) sama rozumiesz;
9."J'attends ta réponse. Salue tes parents" (chodziło Ci o "pozdrów rodziców"?).
kalika4 jednym slowem uwzgledniajc poprawki napisz ten list jeszcze raz moga jeszcze jakies bledy wkrasc
dziękuję ślicznie :)

« 

Brak wkładu własnego

»

Nauka języka