Dialog do tłumaczenia

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Mam wielką prośbę potrzebuje przetłumaczyć ten dialog na jutro. nie znam francuskiego aż tak dobrze by przetłumaczyć go! Bardzo proszę o pomoc!

Dzień dobry doktor X
Dzień dobry,w czym mogę pomóc?
-Mam na imię Y.Y.Jestem tutaj pierwszy raz,ponieważ przeprowadziłam sie z innego miasta.Oto mój pies Z.
-Jaki słodki.Po proszę o jego kartę szczepień i dokumenty.
-Proszę
-Co mu dolega?
_ Od kilku dni ni czego nie je ani nie pije.Wyraźnie widać że coś Go boli.
-Czy coś podobnego działo się już wcześniej?
_nie wiem,chyba nie
-Jak to pani nie wie? przecież to jest pani pies?
-No tak,ale mój od niedawna.Dostałam go od mojej przyjaciółki która musiała go oddać,bo maż zagroził że wyrzuci ją razem z tym psem z domu.
-Ciekawa rodzina,prosze w takim razie pomóc mi go postawić na stole
(...-badanie)
-I Co pani doktor?
-Serce,płuca są w porządku.Wątroba nie jest powiekszona.Nie widzę zmian w odrębie kończyn.Sierść widać że jest zadbama.Sprawdze jeszcze zęby.
-I co?
_I tu jest problem.Nie widziałam jeszcze tak zaniedbanych zębów u tak młodego psa.Czym Pani Go karmi?
-Jak to czym.Jest młody więc dostaje bardzo dużo słodyczy-ciastka,czipsy i owoce.Czasem tylko jakąś kiełbasę ale to rzadko bardzo.
-A do picia?
_zazwyczaj coś bardzo słodkiego,jakaś woda gazowana.
-Przepraszam,ale to jest niedopuszczalne! Pani mysli że pies jest jak dziecko?!
_Nigdy nie miałam dziecka,ale widziałam w telewizji że małe dzieci lubią ciastka...
-Ehh...proszę tu sa ulotki dotyczące żywienia psa i prosze poczytac jakaś książkę o psach...Albo w internecie sprawdzić
-Dobrze postaram się .
_tutaj recepta na leki oraz kartka jak je podawać.I Bardzo proszę zastosować się do rad...
-Dziękuje bardzo i dowidzenia.
-Proszę o niego dbać.Dowidzenia

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie