potrzebny opis pokoju pilne!! sprawa wagi państwow

Temat przeniesiony do archwium.
potrzebuję pomocy z francuskiego

jezeli ktoś może to prosze mi przetłumaczyć:
Mój pokój jest bardzo duży ściany są koloru zielonego i wiszą na nich czarno białe obrazy. Zaraz obok drzwi mam toaletkę z wielkim lustrem. Troszke dalej pod ściana stoją dwie duże białe szafy i regały na książki. Na środku pokoju stoi wielkie łóżko z szafką nocną na której stoi biała lampeczka. Po lewej stronie łóżka stoi duża komoda na której jest pełno świeczek, a zaraz koło niej stoi zielona lampa. W całym pokoju jest jasna drewniana podłoga na której leżą dwa białe włochate dywany.
Cały pokój jest oświetlany przez słońce które zagląda przez wielkie trójkątne okno.
i jeszcze opis domu;]
Mój dom jest bardzo duży. Na zewnątrz jest cały biały jedynie dach jest czarny.
W środku znajduje się dużo pomieszczeń ale zacznijmy od przedpokoju. Więc w przedpokoju znajduje się duże lustro na przeciwko drzwi wejściowych. Obok lustra stoi wieszak i półka na buty.Na marmurowej podłodze leżą kremowe dywaniki. Ściany tutaj są koloru czerwono-beżowego.Znajdują się tu również schody prowadzące na piętro oraz drzwi do łazienki. Łazienka jest wyłożona białymi i niebieskimi płytkami. Znajduje się tu kabina prysznicowa, na prawo od niej umywalka z lustrem szafki oraz pralka, a na środku leży niebieski dywanik.
Salon jest koloru czerwono beżowego. Znajduje się tu wypoczynek na przeciwko którego stoi telewizor oraz stolik do kawy. W lewej części salonu stoi wielki stół oraz ładny barek.
Kuchnia jest również beżowa. Są tu beżowe drewnianie szafki.Wielka biała lodówka oraz inne kuchenne sprzęty.
Na piętrze znajdują się sypialnie domowników. Po lewej stronie od schodów znajduje się mała sypialna moich rodziców która jest oliwkowa,na środku stoi wielkie łóżka a na przeciwko niego na całej ścianie rozciąga się lustrzana szafa. Kolejny pokój jest mój.
Następny pokój należy do mojego młodszego brata. Jest tu dużo zabawek, są kolorowe lampy. Na ścianach są tapety z motywem aut. Na przeciwko tego pokoju znajduje sie druga łazienka. Jest cała biało bęzowa. Z?najduje się w niej wanna i jest mniejsza od dolnej łazienki.
Kolejne dwa pokoje należą do moich braci. Tu dużo można by napisać ponieważ maja oni w nich pełno gratów i zawsze panuje tam wielki bałagan.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia