Proszę o poprawienie moich błędów jeżeli jakieś są a na pewno jest ich sporo. Aha! i czy jest to dobrze napisane w czasie passe compose i czy w ogóle jest to napisane w tym czasie. z góry dziękuje.
FR: Vacances passées sur la Côte d'Azur à Cannes. Le temps était fantastique, le soleil brillait et il faisait très chaud. Chaque jour, sa famille est allée à la plage pour bronzer et visiter Cannes dans la soirée et de marcher sur le tapis rouge. Nous avons visité d'autres endroits comme Saint-Tropez, Nice, Grasse et Monaco.Les vacances, je suis très heureux et j'espère que je vais y retourner l'année prochaine.
PL Wakacje spędziłem na lazurowym wybrzeżu w miejscowości Cannes. Pogoda była fantastyczna, świeciło słońce i było bardzo gorąco. Codziennie razem z rodziną chodziliśmy na plaże się opalać a na wieczór zwiedzać Cannes i przejść się po czerwonym dywanie. Zwiedziliśmy także inne miejscowości takie jak: St Tropez, Nice, Grasse i Monako. Z wakacji jestem bardzo zadowolony i mam nadzieję że wrócę tam w przyszłym roku.