Bardzo proszę o sprawdzenie mojej pracy na temat - Co robiłeś w wakacje .
Tak miała ona wyglądać po Polsku :
Pierwszy tydzień wakacji spędziłem z rodzicami w górach . Codzinnie zdobywałem szczyty , a na koniec dnia wypoczywałem w basenach termalnych . Pogoda była ładna i bawiłem się bardzo dobrze . Następnie wybrałem się na kolonię do Grecji . Jechałem autokarem i promem więc byłem długo w podróży . W słonecznym kraju codziennie grałem w siatkówkę , pływałem i opalałem się . Tylko 3 razy wyjechaliśmy poza miasto na wycieczkę . Wracając zatrzymałem się na 1 dzień w Wenecji . Rozstanie z przyjaciółmi po koloni było trudne . Resztę wakacji spędziłem w domu .
A teraz po francusku :
Premier semaine vacances j'ai passé avec ma parents à polonaise montagne . Journellement j'ai procuré combes et pour fin jour je repose dans thermale bassin . Le temps était beau et je m`amusais trés bien . Ensuite j'acclamer pur colonie à Grece . J'aller dans autocar et raille ainsi je être longuement dans tournée .Dans solaire pays journellement je jouer à volley , nager et je me bronzais . Seul trois fais aller sous ville pour excursion . Revenir je arrêter pour une jour dans Venece . Séparation chez ma ami aprés colonie c'était dur . Appont vacances je passer dans maison .
KONIEC :D
Jeszcze raz proszę o sprawdzenie .