Sprawdźcie proszę.

Temat przeniesiony do archwium.
Wątpię, żeby to było dobrze, bo z francuskiego jestem kompletnie głupi, dlatego proszę o sprawdzenie, korektę i dopisanie fragmentów, których nie umiałem przetłumaczyć:
A longtemps voulu vous écrire une lettre, mais je n'ai pas le temps. J'ai beaucoup de [tutaj nie wiem]. Ca va? Dans votre maison [znów nie wiem]. Votre famille est très agréable. Merci pour les vacances [znów nie wiem]. Ce fut ma plus belles vacances de ma vie!

A po polsku miało to brzmieć tak:
Od dawna chciałem napisać do Ciebie list, ale nie miałem czasu. Mam duzo nauki w szkole. A co u Ciebie?
W Twoim domu bardzo mi się podobało. Twoja rodzina jest bardzo miła. Dziękuję wam za wspólne wakacje. To były moje najlepsze wakacje w życiu!
Il y a longtemps, j'ai voulu t'ecrire une lettre, mais j'ai pas eu de temps.J'ai beaucoup de cours a l'ecole.Et comment vas-tu?
Ca m'a plu chez toi,a la maison.Ta famille est tres gentille.Je vous remercie pour notre vacances. Ces vacances ont ete les meilleures dans ma vie!
mala poprawka : nos vacances
DZIĘKUJĘ!!!
Proszę jeszcze o sprawdzenie tego i ewentualną korektę:
J'ai vraiment apprécié nos séjour à Paris. C'est une belle ville! Voyage a été intéressant, elle a fait une grande impression sur moi! La plupart aimait la Tour Eiffel et l'Arc de Triomphe. Je t'invite et tu famille à la Pologne. Il y a beaucoup belles monuments!

Po polsku wygląda to tak:
Bardzo podobała mi się nasza wycieczka do Paryża. To piękne miasto! Wycieczka była ciekawa, zrobiła na mnie wielkie wrażenie! Najbardziej podobała mi się wieża Eiffla i Łuk Triumfalny. Zapraszam Ciebie i Twoją rodzinę do Polski. Tutaj jest dużo pięknych zabytków!
J'ai vraiment apprecie notre sejour a Paris, C'est une belle ville.Le voyage a ete interressant, il m'a tres impressione.La tour Eiffel et l'Arc de Triomphe m'ont plu le plus. Je t'invite et ta famille en Pologne. Ici, il y a beaucoup de beaux monuments.
Dziękuję :)
UWAGA: JEŚLI MASZ PODOBNE ZADANIE NA JUTRO (Piątek, 25.09.2009) I PRZYPADKIEM CHODZISZ DO KLASY III "a" TO NIE RADZĘ SPISYWAĆ :P
Pozdrawiam :) ;P
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa