Witam. Uprzejmie proszę o sprawdzenie pracy poniżej. Na pewno jest sporo błędów i byłabym wdzięczna, gdyby ktoś je poprawił :)
"Second life" c'est le jeu de simulation qui me plaît beaucoup. Je suis fan de jeu pareil qui s'appelle "The Sims" mais dans "Second life" il y a le monde virtuel où chaque personne peut créer un avatar, un second soi et vivre entre d'autres joueurs. Pour créer son double il faut utiliser l'ordinateur et des outils informatiques et ce n'est pas difficile. Cette vie virtuelle nous pertmet de se teleporter partout en cliqant au souriceau. On économise le temps et on visite le monde entrier. C'est magnifique. Ce jeu c'est le monde idéal dans laquelle il n'y a pas de polution, de la violence ou des embouteillages. Au univers virtuel on peut aussi acheter et vendre des espèces vièrges, construire des maison ou créer des paysages. On rencontre des personnes de touts patelins du monde et grâce à cela on peut amérliorer notre connaissance des langues étrangères. Mais, comme toujours, c'est le monde ayant quelques défauts. Ce jeu peut subordonner car l'univers virtuel est plus satisfactoire que la réalite. Nous ne pouvons pas oublier le monde qui nous entoure. Et aussi, c'est le jeu d'Internet alors nous sommes menaces par les virus.
Pour conclure, je trouve que "Second life" est l'endroit magique dans lequel on peut vivre de temps en temps mais nous devons nous souvenir de notre vie réel.
I niżej napiszę po polsku, żeby było wiadomo, o co mi chodziło w tej pracy :)
Second life to gra symulacyjna, która bardzo mi się podoba. Jestem fanką podobnej gry, która nazywa się "The Sims", ale w "Second life" istnieje świat qirtualny, gdzie każda osoba może stworzyć avatara, drugiego siebie i żyć pomiędzy innymi graczami. Żeby stworzyć swojego avatara trzeba użyć komputera i narzędzi informatycznych, nie jest to trudne. To życie wirtualne pozwala nam przenosić się/teleportować się wszędzie klikając myszką. Oszczędzamy czas i zwiedzamy cały świat. To wspaniałe. Ta gra jest światem idealnym, w którym nie ma zanieczyszczeń, przemocy czy korków. W przestrzeni wirtualnej możemy także kupować i sprzedawać puste tereny, konstruować domy czy tworzyć pejzaże. Spotykamy ludzi ze wszystkich zakątków świata i dzięki temu możemy poprawiać naszą znajomość j. Obcych. Ale, jak zawsze, to świat mający kilka wad. Ta gra może uzależniać ponieważ przestrzeń wirtualna jest bardziej satysfakcjonująca niż realność. Nie powinniśmy zapominać o świecie, który nas otacza. I także, to gra internetowa, więc jesteśmy narażeni na wirusy. Podsumowując, uważam, że Second life jest miejscem magicznym, w którym każdy może żyć od czasu do czasu, ale musimy pamiętać o naszym życiu realnym.
Mam nadzieję, że ktoś zechce mi pomóc, bo to na prawdę ważna praca. Pozdrawiam i dziękuję z góry :)