bardzo mocno proszę o sprawdzenie ośmiu zdań

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Uprzejmie proszę o pomoc. Mam problem z poniższymi zdaniami, kombinowałam, ale jak widać, efekty są słabe.. :( Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś poprawił mi błędy.

1. Ça influence mal à l'éducation des enfants en provoquant leurs défauts - to wpływa źle na edukację dzieci i powoduje, że mają braki w nauce

2. On doit savoir que le couleur du peau n'est pas important, nous devons voir l'intérieur et le caractère de gens. - musimy wiedzieć, że kolor skóry nie jest ważny, musimy widzieć wnętrze i charakter ludzi

3. Moi, j'ai éprové les situations où les personnes pauvres et soules m'a demandée de les donner l'argent. Je ne savais jamais que faire, parfois j'en ai donnés mais puis je pensais que c'était un grand faut. - doświadczyłam sytuacji, kiedy ludzie biedni i pijani prosili mnie o pieniądze. Nigdy nie wiedziałam, co robić, czasami im je dawałam, ale później myślałam, że to był duży błąd

4. Si la situation politique ne les convient pas, ils doivent voter pour avoir la possibilité de changer quelque chose. Il ne faut pas épiloguer si nous soyons muettes politiquement - jeśli sytuacja polityczna im nie odpowiada, oni muszę głosować, żeby mieć możliwość zmienienia czegoś. Nie można narzekać, jeśli zostajemy niemi politycznie

5. Et je suis deçue quand je regarde le comportement de gens concernant la politique polonaise. - i jestem rozczarowana, kiedy oglądam zachowanie ludzi dotyczące polityki polskiej

6. j'ai observé que net il y a beaucoup de patriotes autour de moi - zaobserwowałam, że nagle jest dużo patriotów dookoła mnie

7. Je n'imite rien et je ne change pas mon façon de la pensée - nic nie udaję i nie zmieniam sposobu myślenia

8. Je me rougi quand mes camarades disent qu'ils sont les patriotes - jest mi wstyd, kiedy moi znajomi mówią, że są patriotami

To tyle, proszę o pomoc..

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę