tekst do poprawy

Temat przeniesiony do archwium.
To teraz przetłumaczyłam dłuższy tekst. Wiem, że nie da sie danego tekstu tak dokładnie przetłumaczyć, niemniej jednak przetłumaczyłam jak potrafiłam... proszę mądre głowy o poprawę :))

La tendance Rock Vintage
Cette saison, le long revient en tête des tendances. Mais attention, pas n'importe comment ! Il se porte de façon naturelle, avec une vraie coupe qui donne du style à la chevelure.
Pour obtenir cet effet "rock bohème", le coiffeur Eric Stipa conseille d'appliquer une mousse coiffante, puis de présécher ses cheveux tête en bas, en conservant un aspect très décoiffé sur les longueurs pour obtenir une belle crinière !

Skłonność Rock Vintage. Ten sezon zawraca glowe tendencjami. Ale uwaga, nie za wszelka cene! Jest to naturalny sposób, z prawdziwym krojem który daje styl czupryny.
Aby otrzymać ten efekt ‘’rock bohema’’, fryzjer Eric Stipa radzi zastosować pianke (coiffante-do włosów po prostu?), następnie (présécher) swoje włosy do góry nogami, utrwalić (wygląd, włosy) bardzo (décoiffé) na długo by otrzymać ładną grzywkę.
La tendance Rock Vintage
Cette saison, le long revient en tête des tendances. Mais attention, pas n'importe comment ! Il se porte de façon naturelle, avec une vraie coupe qui donne du style à la chevelure.
Pour obtenir cet effet "rock bohème", le coiffeur Eric Stipa conseille d'appliquer une mousse coiffante, puis de présécher ses cheveux tête en bas, en conservant un aspect très décoiffé sur les longueurs pour obtenir une belle crinière !

W stronę Rock Vintage/moda Rock Vintage. W tym (obecnym) sezonie/ w trakcie tego sezonu wraca na czoło (panujących) tendencji. Ale uwaga, nie jakkolwiek (w dowolny sposób)! Nosi się go (ją? - bo nie wiem) sposób naturalny, z prawdziwym cięciem, które nadaje czuprynie styl.
Aby otrzymać ten efekt ''rock bohema'', fryzjer Eric Stipa radzi zastosować piankę do włosów, następnie podsuszyć włosy trzymając głowę w dół, utrwalając wygląd całkowicie rozczochranych włosów na całej długości by otrzymać ładną grzywę.
Dziękuję bardzo :)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego