Sprawdzenie tłumaczenia

Temat przeniesiony do archwium.
Witam was serdecznie, bardzo proszę Was o sprawdzenie mojego tłumaczenia. Poniżej zamieszczam, dla ułatwienia tekst po polsku.

En 2000 Doda etait chanteuse du groupe Virgin. Dans deux ans Ils ont poublie son premier cd "Virgin". Elle avec son groupe ont recu la nomination a Fryderyk - le prix de polonais industrie de la musique - en categorie nouvelle visage de la musique. Le Cd a ete lance par deux singles "To Ty" (C'est Toi) et "Mam tylko Ciebie"(J'ai seulement Toi").

En 2002 Doda a participe a reality show "Bar". Dans deux ans Virgin a poublie deuxieme Cd, "Bimbo". Il a occupe premiere posiotion de liste de la vente Cd officiel en Pologne. Pourtant, le groupe a poublie 3 singles "Dżaga" ("Nana"), "Kolejny raz"("Pour la suivante fois") et "Nie zawiedź mnie" (Tu me vole pas").

A la fin cette annee Doda est entre Mensa Polska, parce qu'elle a marque beaucoup points en test sur l'intelligence. Le 4 septembre 2005, le groupe Virgin s'est présente sur le plateau Opera leśna(amphiteatre) a Sopot. Elle a chante "Znak pokoju" (Signe de la paix). Grace a cette chanson, ils ont gagne Słowik Publiczności (le prix qui est decerne par le public). Pour Doda c'est son tournant en carriere de musique.

Le 17 octobre 2005 il a ete poublie troisieme album de Virgin - "Ficca", qui etait lance par "Znak pokoju", et "Dwie bajki"("Deux contes"). Apres avoir poublie re-edition de ce Cd, troisieme single a ete choisi - le tube de vacance "Szansa" ("Chance"). Album a ete vendu en 1[tel]exemplaires, en obtenant un statut Złota płyta (Cd d'or). Malgre la grande poplarite, Le groupe a ete désassocie le 1 janvier 2007.

Wersja polska

W 2000 roku Doda została wybrana wokalistką grupy muzycznej Virgin, pokonując tym samym setki kandydatek, które przybyły na przesłuchania. Dwa lata później ukazał się debiutancki album, zatytułowany "Virgin", dzięki któremu zespół otrzymał nominację do nagrody polskiego przemysłu fonograficznego Fryderyk w kategorii nowa twarz fonografii. Krążek promowały dwa mocne, rockowe single "To Ty" oraz "Mam tylko ciebie".

W 2002 roku Doda wzięła udział w reality show "Bar". Już w 2004 zespół wydał drugi album, zatytułowany "Bimbo", który zadebiutował w Polsce na pierwszym miejscu oficjalnej listy sprzedaży. Promowały go trzy single - "Dżaga", "Kolejny raz" oraz "Nie zawiedź mnie".

Pod koniec tego samego roku Doda wstąpiła do Mensa Polska, co zostało jej umożliwione dzięki zdobyciu bardzo wysokiego wyniku w testach na inteligencję.
4 września 2005 roku zespół wystąpił na Sopot Festival, wygrywając Słowika Publiczności za wykonanie piosenki "Znak Pokoju". Powszechnie uznaje się ten moment za przełomowy dla muzycznej kariery Dody.

17 października 2005 roku ukazał się trzeci album studyjny Virgin zatytułowany Ficca, promowany przez "Znak Pokoju", "2 bajki" oraz po wydaniu reedycji w 2006 roku przez "Szansę". Krążek sprzedał się w nakładzie 100 tysięcy, uzyskując status podwójnej platyny. Mimo niezwykłej popularności, zespół został rozwiązany
1 stycznia 2007 roku.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa