Poniżej opis mojego dnia wraz z tłumaczeniem. Tekst przygotowany do prezentacji. Będę bardzo wdzięczna za poprawki. Z góry dziękuję :)
D'habitude je me lève à 6h du matin. D'abord je fais me toilette, après je m'habille. Je prends mon petit déjeuner a 6h15. Au petit déjeuner je prends du pain, du fromage et du thé. À 6h55 je sors ma maison. Je suis pressée. Encuite je prends mon train. De 8h à 14h15 je suis au l'école.
Je rentre à la maison à 4.00 de l'apres-midi. Après je prends déjeuner ma famille. Environ à 18h je fais ma devoirs. Je prends le dîner à 21h. Le soir, je regarde la télé au je lis un livre. À 23h je prends une douche et je vais ma coucher.
Zwykle wstaję o godz. 6.00 rano. Najpierw korzystam z toalety, potem ubieram się. Jem śniadanie o godz. 6.15. Na śniadanie jem chleb z serem i piję herbatę. O godz. 6.55 wychodzę z domu. Spieszę się. Następnie biorę pociąg. Od 8.00 do 14.15 jestem w szkole.
Wracam do domu o 4.00 po południu. Następnie jem obiad z moją rodziną. Około godz. 18.00 odrabiam lekcje. Kolację jem o 21.00. Wieczorem oglądam telewizję albo czytam książkę. O 23.00 biorę prysznic i kładę się spać.