Prosze o Potwierdzenie tekstu

Temat przeniesiony do archwium.
À Commandant Légion J'en viens à poser pour réinstaller la possibilité d'adhérer au recrutement dans la Légion étrangère.
Demander motive : problèmes de grosse défaite à domicile familial.
Avoir de nouvelles compétences (plongée, conduite...)
J'espère que le français Légion étrangère me 2 chances sur la vie nouvelle et meilleure. S'il vous plaît la considération positive de mes demandes.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po Polsku

Do dowudcy Legii Cudzoziemskiej
zwracam sie z prosba o ponowna mozliwosc przystapienia do rekrutacji w Legii Cudzoziemskiej.
Prosbe swa motywuje : duzymi problemami rodzinnymi, utratom domu.
Posiadaniem nowych umiejetnosci ( nurkowanie, prawo jazdy … )
Mam nadzieje ze Légion étrangère mi 2 szanse na nowe lepsze zycie.
Prosze o pozytywne rozpatrzenie mojej prosby.
Szanowny Panie Vin52,

Z przykroscia przeczytalem o Pana uwarunowaniach osobistych dla tej pracy.

Moja rada : ubieganie sie o prace, w szczegolnosci o prace w Legii Cudzoziemskiej, nie moze byc motywowane problemami osobistymi. Pana kandydatura, w mojej opinii, i z punktu widzenia psychologii, zostanie z gory odrzucona.

Proponuje umotywowac Pana kandydature duzymi zdolnosciami psychofizycznymi, checia przygody i ciekawej, motywujacej pracy, itd.
Szanowny Panie ev3rest

Dziekuje za bardzo przydatne uwagi. Lecz list jest napisany specjalnie w takiej formie ( szukalem na ten temat , i rozmawialem z osobami , ktore pracuja tam. )

Jednakże , napewno uwzglednie rade.

Dzieki wielkie
Prosze Panie Vin i zycze powodzenia!

À : Commandant de la Légion Étrangère

Monsieur le Commandant de la Légion Étrangère,

Je viens par la présente de vous demander de bien vouloir réexaminer ma candidature à l'engagement dans la Légion étrangère.

Demande motivée :
1. Problèmes familiaux ;
2. Perte de la maison (perte de l’appartement) ;
3. Nouvelles compétences : plongée, permis de conduire…

J’espère que la Légion étrangère m’offrira une seconde chance à une vie meilleure.

Dans l’attente d’une réponse favorable, je vous prie d’agréer, Monsieur le Commandant de la Légion Étrangère, mes salutations respectueuses.
edytowany przez ev3rest: 05 paź 2012
Prosze napisac :

Je viens par la présente vous...

a nie

Je viens par la présente de vous...

Mialem inny czasownik na mysli i nie poprawilem.
Wielkie dzieki za poprawianie tekstu , za poswiecony czas , i ogolnie dzieki wielkie !!( mam nadzieje ze wszystko bedzie git)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie