prosze o sprawdzenie dziekuje

Temat przeniesiony do archwium.
mam przepis na "kruche wstązeczki" napisze go njpierw po polsku a pozniej tak jak go ja sama przetłumaczyłam na francuski :) i prosze o sprawdzenie błędów

"kruche wsązeczki"
SKŁADNIKI:
- poł szklanki cukru / demi de verre sucre
-pół szkłanki mąki / un werre et demi la farine
-dwa duże jajka / 2 oeufs
- starta skórka z cytryny /peau efface avec citron ( nie wim czy dobrze)
PRZYGOTOWANIE:
jajka ubić z cukrem do białości . mieszając stopniowo dodaję mąkeoraz startą skórke z cytryny . forme na ciasto smaruje tłuszczem i wylewam na nią długie paski 20 cm i około 0,5 cm szerokości .forme z ciastem wkładam do nagrzanego piekarnka ( 200 stopni) . piec do lekkiego zarumienienia sie następnie nie wyjmując blaszki nwinać paski na drewniany koniec łyżki . kontunuowac pieczenie ok.15 min.
/ bettre d'oeufs et sucre en neige ferme . incorporer progressirement un werre et peau efface avec citron . beurrer le moule werse la preparation .. dalej nie umiem napisac prosze , błagam o pomoc z góry dziekuje
"petits rubans en pâte brisée"
SKŁADNIKI:
- un demi verre de sucre
- un verre et demi de farine
- 2 grands oeufs
- zeste rapé d'un citron
PREPARATION

Battre les oeufs et le sucre en neige ferme . Incorporer progressirement la farine et zeste. beurrer le moule et y verser la preparation en lames longues de 20 cm et larges de 0,5 cm environ. Mettre dans un four chauffé à 200 dégrés. Faire cuire jusqu'à ce que la pâte soit dorée.Ensuite, sans sortir le moule du four, rouler les lames de pâte autour de la poignée dune cuillère en bois. Continuer la cuisson environ 15 mn.
skladniki: Ingrédients

« 

Pomoc językowa