mam przepis na "kruche wstązeczki" napisze go njpierw po polsku a pozniej tak jak go ja sama przetłumaczyłam na francuski :) i prosze o sprawdzenie błędów
"kruche wsązeczki"
SKŁADNIKI:
- poł szklanki cukru / demi de verre sucre
-pół szkłanki mąki / un werre et demi la farine
-dwa duże jajka / 2 oeufs
- starta skórka z cytryny /peau efface avec citron ( nie wim czy dobrze)
PRZYGOTOWANIE:
jajka ubić z cukrem do białości . mieszając stopniowo dodaję mąkeoraz startą skórke z cytryny . forme na ciasto smaruje tłuszczem i wylewam na nią długie paski 20 cm i około 0,5 cm szerokości .forme z ciastem wkładam do nagrzanego piekarnka ( 200 stopni) . piec do lekkiego zarumienienia sie następnie nie wyjmując blaszki nwinać paski na drewniany koniec łyżki . kontunuowac pieczenie ok.15 min.
/ bettre d'oeufs et sucre en neige ferme . incorporer progressirement un werre et peau efface avec citron . beurrer le moule werse la preparation .. dalej nie umiem napisac prosze , błagam o pomoc z góry dziekuje