Cześć. Jestem niemalże pewien, że olejecie sobie ten temat, albo zaczniecie mnie odsyłać do śłowników, no ale do odważnych świat należy.
Jestem aktulanie w klasie maturalnej, z francuskiego potrafie się jedynie przedstawić. Tak, zawsze jechałem na ściągach, albo od kolegów się zżynało. Potrzebuję pomocy w tłumaczeniu dość krótkiego tekstu.
Oto on:
W wolnym czasie lubię siedzieć przy komputerze. Nie lubię grać w gry lecz serfować po Internecie. Jeżeli zbierze się ekipa do grania, idę na boisko i gram w piłkę. Ale jeśli nie ma kto grać to lubię także poczytać książki lub posłuchać muzyki. Niestety nie mam zbytnio dużo czasu wolnego, gdyż musze przygotowywać się do matury.
Zacząłem go tłumaczyć, ale niestety są przedmioty, z których zdaję maturę i muszę tak na prawde z nich się uczyć. Jeżeli nie przetłumacze tego niestety grozi mi lufa :/
Narazie doszedłem do: Au moi vide, J’aime prévaloir ordinateur. Je ne aime pas joue au jeu ou ...
Za pewne w tym połtorej zdaniu zrobiłem ok. 21 błędów.
Bardzo bym prosił o pomoc, dla pomocnych ludzi mogę zaoferować jakiś skrypt php ;)
Wojtek.