Tłumaczenie tekstu (krótkie)

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o pomoc w przetłumaczeniu tego krótkiego tekstu:

Eplucher et couper les oignons. Laver et couper en morceaux les tomates. Faire revenir les oignons dans une grande casserole. Quand les oignons sont devenus transparents, ajouter les tomates coupées. Laisser cuire ŕ feu doux 1 minute, en remuant. Ajouter l'ail, le sel, le poivre et l'eau. Cuire ŕ couvert 30 minutes environ. Passer au moulin. Disposer quelques herbes pour plus de goűt.

i jak się wymawia wyraz: oignons ??
Obrać i pokroić cebule. Umyć i pokroić w kawałki pomidory. Wrzucićcebule do
dużego garnka. Kiedy cebula się poddusi dorzucić/dodać pokrojone pomidory. Zostawić na łagodnym ogniu około 1 min. mieszająć. Dodać czosnek, sól, pieprz i wodę. Gotować pod przykryciem około 30 min. Dodać zioła/przyprawy do smaku.
Bardzo Ci dziękuję :*:*

jeszcze tylko chciałabym się dowiedzieć jak sie czyta- oignons
les oignons [leZonią]
"moi je sius desesperer ma clé usb ma lacher en marquant starting j'en achete une mouvelle et elle me fait la meme chose si vous savait comment faire merci de me prevenir"

A moglabys mi to przetlumaczyć? Prosze Cie:*
Nie jestem pewna ale to jest coś takiego: jestem zrozpaczona mój kabel usb urwał się/ poluzował, przy starcie przy pierwszym użyciu kupiłam nowy zrobiło się to samo czy wiesz co/ jak zrobić dziękuje za uprzedzenie mnie
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia