Czy dobrze przetłumaczyłam??pliska :D

Temat przeniesiony do archwium.
Posiedziałam trochę nad słownikiem :) przetłumaczyłam sobie tekst ale nie wiem czy dobrze, sprawdzi mi go jakaś dobra duszyczka??
pLiS :D

Gałkówek jest duza wies rolniczo - wypoczynkowa. Otoczony lasami ze względu na walory klimatyczne od ubiegłego wieku znany jako miejsce wypoczynku mieszkańców Łodzi. Dobre połaczenie autobusowe z miastem wojewódzkim i Brzezinami oraz kolejowe z Łodzią, Koluszkami, Warszawą, Piotrkowem Trybunalskim
i Tomaszowem Mazowieckim powoduje, że Gałkówek staje się miejscowoscia atrakcyjną pod względem budownictwa rekreacyjnego, mieszkaniowego.

teraz to co przetlumaczylam

Gałkówek c'est grande village agricole- rafraîchissement. Janté forêt se que ŕ titres de crédit climatically ex devancer de âge honorable prčs de voie de tacher rafraîchissement habitant Łódź. Marchandise liaison - le autobus ex village voivodship ainsi que Brzeziny et virage Łódź, Koluszki, Warszawa, Piotrków Trybunalski ainsi que Tomaszów Mazowiecki ŕ l'heure thanksggiving Gałkówek devient localité faire appel dans respecter bâtiment récréative, habitable.

PLIS :D:D sprawdzcie :D
Proszę, pomóżcie mi :*:*
troche pozmienialam, tak jak mi bylo wygodniej przetlumaczyc, ale sens oczywiscie jest zachowany

i tobie tez polecam pisac proste zdania, bo nawet jesli ktos ci przetlumaczy taki tekst, to pani w szkole od razu bedzie wiedziala ze to nie twoja praca///

Galkowek est un grand village touristique où l'agriculture joue un grand rôle.

Avec son climat privilégié et les forets qui l'entourent, Galkowek est devenu une destination touristiqe très populaire chez les habitants de LODZ. Depuis des siècles de plus en plus de gens s'y rendent pour pouvoir se reposer.
Galkowek est bien désservi par le train et les lignes de bus. Il est très facile de se rendre d'ici à LOdz, Varsovie, Koluszki, Piotrkow, ...
Tout cela fait que de nombreux investisseurs sont attirés de plus en plus par ce village.
Normalnie Cię ozłocę marl :*:* bardzo dziękuję :**

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia